Molitva mladih za grad Šibenik i biskupiju na tvrđavi svetog Mihovila

Molitva mladih za grad Šibenik i biskupiju na tvrđavi svetog Mihovila

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, upriličeno je u katedrali Sv. Jakova.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
26.09.2020 11:53

 

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, upriličeno je u katedrali Sv. Jakova u petak 25. rujna, izvijestila je Ika.

Misno slavlje predslavio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a među koncelebrantima bio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, fra Ivan Bradarić, i biskupijski povjerenik za pastoral mladih, don Gabrijel Jagarinec.

– Pozvani smo sva svoja vremena živjeti u povezanosti s Bogom. Na njega se osloniti, Njemu vjerovati. Iz Njegove ruke primiti i napore i kušnje i izazove; da se On u nama proslavi, a mi da donesemo plod u svoje vrijeme – poručio je mladima biskup Rogić.

– Sveti Mihovile, koji si borac Božji, Tebe častimo jer si Boga proslavio pobjedom nad zlom, jer si ustrajao u službi slušajući Božju zapovijed, jer si se borio da Te ništa od Boga ne udalji. Tebe večeras molimo: pomogni nama, našim mladima, da odbace što je Krista nedostojno, da svako zlo zaobiđu u velikom luku, da ustraju u dobru usprkos tolikim zamamnim ponudama krivih putova, da bdiju nad svojim savjestima uporno čupajući korov grijeha, da ih nikakvo trnje zemaljsko ne zarobi, nego da Krista slušaju, slijede i nasljeduju, pa i onda kad je teško, ali je jedino ispravno –  kazao je biskup.

Mladima je preporučio da se mole sv. Mihovilu.

– On se za Boga borio, zlo pobijedio snagom Božjom jer je bio Božji arkanđeo. Budimo i mi Božji i pobjeđujmo snagom Božje ljubavi – kazao je biskup.

Mladi su nakon slavlja u procesiji s upaljenim svijećama, predvođeni katoličkim skautima, prošli ulicama Šibenika. Molitva za Grad i biskupiju bila je na tvrđavi svetog Mihovila, podno koje je nastao grad Šibenik. Nakon izrečenih molitava i pjesama molitva je zaključena biskupovim blagoslovom.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: