Mons. Hranić primio novo Provincijalno vodstvo Milosrdnih ss. sv. Križa

Mons. Hranić primio novo Provincijalno vodstvo Milosrdnih ss. sv. Križa

Susret provicijalnog vodstva Milosrdnih ss. sv. Križa i nadbiskup metropolit Đuro Hranića

Susret provicijalnog vodstva Milosrdnih ss. sv. Križa i nadbiskup metropolit Đuro Hranića
Autor
Tiskovni ured DJOS/ Laudato/T.M
Fotograf
Josipa Hrehorović
Objavljeno:
 
04.10.2024 08:39

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u četvrtak, 3. listopada, primio je u posjet novo provincijalno vodstvo Milosrdnih sestara sv. Križa, koje je službu preuzelo prije nešto više od dva tjedna. U Nadbiskupskom domu u Đakovu, s nadbiskupom su se susrele s. Marija Brizar, provincijalna poglavarica, i provincijalne savjetnice: s. Nikolina Nikolić, s. Dragica Ivkić i s. Doroteja Krešić. Uz nadbiskupa Đuru, u susretu su sudjelovali i preč. Mato Gašparović, ravnatelj UZUK-a i ekonom Bogoslovnog sjemeništa te kancelar Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Dario Hrga.

Sestre su spomenule nedavnu nadbiskupovu obljetnicu ređenja te mu uručile prigodan dar. Upoznale su ga s prilikama u njihovoj provinciji, uključujući broj i starosnu strukturu sestara, njihovu prisutnost u župnim zajednicama te broj novakinja i kandidatica, kao i druga pitanja. Razgovaralo se o prisutnosti i djelovanju sestara u središnjim nadbiskupijskim ustanovama.

Mons. Hranić ih je srdačno primio, pomno ih slušao te im zahvalio za njihovo životno svjedočanstvo i sve što čine na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Izvijestio ih je o nekim pastoralnim nastojanjima i prioritetima unutar Nadbiskupije. Sestre su također zahvalile za svećenike misnike i ispovjednike u njihovoj provincijalnoj kući, kao i za podršku koju svećenici pružaju razgranatom odgojnom, pastoralnom i socijalnom djelovanju sestara u Đakovu.

Nadbiskup je na kraju novom provincijalnom vodstvu poželio uspjeh u njihovoj odgovornoj službi te obilan Božji blagoslov.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: