Mons. Jorge Ramos: 'Jako je važno ići na ispovijed s povjerenjem u Božje milosrđe'

Mons. Jorge Ramos: 'Jako je važno ići na ispovijed s povjerenjem u Božje milosrđe'

U emisiji je gostovao mons. Jorge Ramos, svećenik Opusa Dei i poznati hrvatski ispovjednik, koji je nedavno najavio odlazak iz Hrvatske u Brazil.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
04.05.2021 21:11

 

Večeras smo u emisiji 'Izdvojeno' postavili pitanje je li moguća svetost u svakodnevnici i je li moguća posveta ljudskog rada? Osim toga, predstavili smo prelaturu Opus Dei koja je za mnoge nepoznata ili su o njoj čuli razne predrasude.

U emisiji je gostovao mons. Jorge Ramos, svećenik Opusa Dei i poznati hrvatski ispovjednik, koji je nedavno najavio odlazak iz Hrvatske u Brazil nakon dugo godina pastoralnog rada u Lijepoj Našoj.

– Uvijek ću nositi Hrvatsku u svom sjećanju. Sigurno ne ću zaboraviti sve lijepe trenutke koje sam doživio, nosim u sebi svu srdačnost i gostoljubivost Hrvata – kazao je mons. Jorge Ramos.

Vjernici u Hrvatskoj najviše će ga pamtiti kao dobrog ispovjednika. No, mons. Ramos istaknuo je kako je u ispovijedi uvijek najvažniji Bog koji po svojoj milosti prašta grijehe, a ne svećenik.

– Mnogi vjernici ne žele samo reći svoje grijehe. Oni žele otvoriti srce, a mi se moramo truditi imati otvoreno uho za njihove tjeskobe – istaknuo je, dodavši kako je molitva prvi dar koju jedan svećenik može dati drugima.

Govoreći o ispovijedi, kazao je da je važno ići na ispovijed s povjerenjem da Bog uvijek oprašta.

– Ispovijed je uvijek za izgrađivanje, a ne za rušenje. To je čisto milosrđe. Svi padamo, kao djeca. Zato trebamo oca koji će nas podignuti – poručio je mons. Ramos, kazavši kako nam to daje nadu u hodu prema svetosti.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: