Mons. Želimir Puljić čestitao muslimanima Kurban bajram

Mons. Želimir Puljić čestitao muslimanima Kurban bajram

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
20.07.2021 13:08

Predsjednik HBK-a, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, gospodinu muftiji Azizu Hasanoviću, povodom Kurban bajrama:

– Pridružujem se čestitkama za vaš veliki blagdan Kurban bajram. Spomen je to na čudesnu vjeru praoca Abrahama koji je stavljajući svoje pouzdanje u Svevišnjega pokazao spremnost žrtvovati i svoga vlastitoga sina kako bi ispunio volju Božju. Na toj Abrahamovoj vjeri i snažnoj Božjoj blizini koja ne želi propasti čovjekove, nego da živi i raste u ljubavi prema Bogu i bližnjima, nadahnjuju se generacije vjernika kroz stoljeća. U Vašoj zajednici ta je vjera u ove blagdanske dane posebno vidljiva kroz snažne geste molitve i iskazivanja dobrote i velikodušnosti osobito prema bližnjima u potrebi što je divni znak ljepote zajedništva i vjerničke zauzetosti. Poštovani gospodine muftijo Hasanoviću, Vama osobno, Vašoj obitelji, svim Vašim suradnicima kao i svim vjernicima islamske zajednice upućujem srdačne čestitke za Kurban bajram u ime svih članova Hrvatske biskupske konferencije kao i u ime svih katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj sa željom da Vam dragi Bog udijeli obilje svojega blagoslova, radosti i mira – navedeno je u čestitci nadbiskupa Puljića.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno