Na Mirogoju pokopana s. Karolina Miljak

Na Mirogoju pokopana s. Karolina Miljak

Na pogrebu su se okupile brojne klanjateljice Krvi Kristove, predstavnici romske zajednice, prijatelji i rodbina.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA/Hrvoje Josip Bišćan
Objavljeno:
 
13.01.2022 17:44

 

Voditeljica Ureda za pastoral Roma HBK-a i članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, s. Karolina Miljak, ASC, umrla je u 72. godini života, u subotu 8. siječnja u zagrebačkoj bolnici, od posljedica zaraze koronavirusom.

Sprovodne obrede na zagrebačkom groblju Mirogoju predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Sažalnicu kardinala Josipa Bozanića pročitao je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, mons. Zlatko Koren. U sažalnici se, među ostalim, navodi:

Redovnicu Karolinu poznajem još od studijskih dana u Rimu, a 1987. godine sudjelovao sam u raspravama ondašnje Biskupske konferencije, kada se odlučivalo da se s. Karolini povjeri pastoral Roma u našim dijecezama. To je poslanje označilo njezin redovnički život i njezina nastojanja. Mijenjale su se forme institucija i naslovi službe, a s. Karolina je do kraja života ostala povezana s Romima, za njih je živjela i njima služila. Danas smijemo s pravom zahvaliti dobrom Bogu za dar njezina života i djela, za karizmu kojom je bila obdarena, za tolike pastoralne inicijative koje je pokrenula ili se – u već zadane – svojom zauzetošću uključila: u radu s raznim skupinama vjernika, u evangelizaciji onih kojima je naviještala Krista, Spasitelja i Otkupitelja, i svjedočila kršćansku ljubav.

Na pogrebu su se okupile brojne klanjateljice Krvi Kristove, predstavnici romske zajednice, prijatelji i rodbina. Misa zadušnica služena je nakon pogreba u župnoj crkvi sv. Josipa na Trešnjevci. 

– Zahvalan sam Bogu što sam upoznao vrijednu sestru Karolinu koja je, kako ste s pravom stavili na osmrtnici, ''u vjernosti Kristu, svome zaručniku, živjela svoje redovničko posvećenje do kraja'', tijekom pune 52 godine redovničkog života. A kroz to vrijeme uz rad u odgoju i pastoralu mladih, te vođenje duhovnih vježbi za sestre i laike, kao i vršenje savjetničke i poglavarske službe u više zajednica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, osobitu naklonost i ljubav pokazala je u pastoralu Roma, kao i u pastoralu mladih laičkih zajednica Krvi Kristove – navedeno je u sažalnici koju je uputio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno