Nadbiskup Kutleša blagoslovio prostor za molitvu na Sveticama

Nadbiskup Kutleša blagoslovio prostor za molitvu na Sveticama

Zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, u nedjelju 14. travnja blagoslovio je prostor "Kutka za dušu" pri crkvi i samostanu u Sveticama kod Ozlja, a sudjelovalo je desetak svećenika i mnogo vjernika.

Autor
Župa Rođenja BDM Svetice/Laudato/F.P.
Fotograf
Jerko Malinar/cross-press.net
Objavljeno:
 
15.04.2024 09:56

 

''Kutak za dušu'' otvorila je Hrvatska pavlinska viceprovincija Marije Kraljice Anđela na prijedlog i molbu Svetičkog samostana. Tik do tog samostana i drevne frankopanske crkve nekoliko se godina gradio i uređivao malen, ali snažne poruke prostor koji se sastoji od tri glavna dijela u kojima su utkane komponente karizme pavlina, poslanje pokreta ''za život'' te uspomena na žrtvu svećenika lazarista, ubijena 1947. godine. 

Ovdje se nalazi spomen-dvorana sluge Božjega, o. Janeza Ivana Strašeka (muzej, galerija slika, dvorana za susrete i razna događanja), Zaklon svetog Mihaela arkanđela (mjesto molitve za obitelji) te Marijina misija milosrđa – molitveni prostor Udruge ''Betlehem'', posvećen molitvi za djecu u raznim životnim poteškoćama, u trpljenju, bolesti, nemiru, ovisnostima, u nasilju… To je i mjesto molitve (ispovijedi, razgovora, savjeta) roditelja koji nose ranu i muku nakon spontanog ili namjernog pobačaja. Prostor nadopunjuju i drugi vjerski sadržaji, kao na primjer sjenica za molitvu krunice, jedan poseban križni put, a sve u krasnoj prirodi i tišini. 

svetice kutleša

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: