Nadbiskup Kutleša čestitao mons. Németu na imenovanju za beogradskog nadbiskupa

Nadbiskup Kutleša čestitao mons. Németu na imenovanju za beogradskog nadbiskupa

Papa Franjo imenovao je mons. Ladislava Németa novim beogradskim nadbiskupom.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
06.11.2022 12:48

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, splitsko-makarski nadbiskup i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša, uputio je predsjedniku Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, mons. Ladislavu Németu, čestitku povodom imenovanja za beogradskog nadbiskupa, koju prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeni gospodine,

s radošću smo primili vijest da Vas je Sveti Otac imenovao nadbiskupom i metropolitom Beogradske nadbiskupije.

Kao zrenjaninski biskup, a zatim i kao predsjednik Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metoda i dopredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija već ste stekli dragocjena iskustva u pastoralnom radu s katoličkim vjernicima različitih nacionalnosti u kontekstu složenih društvenih i kulturnih zahtjeva i izazova današnjice, kao i u ekumenskim nastojanjima.

Međuljudski odnosi i povjerenje koje ste ustrajno gradili bit će Vam zasigurno potpora i pomoć na novoj službi gdje Vas očekuju svećenici, redovnici i redovnice, članovi pokreta i sav vjerni puk Beogradske nadbiskupije i metropolije.

Stoga Vam ovim radosnim povodom upućujem srdačne čestitke u ime Hrvatske biskupske konferencije, sa željom da Vas Krist Gospodin ispuni svojim Duhom istine i ljubavi kako biste vodili povjereni Vam narod.

Ad multos annos!

✠ Dražen Kutleša
predsjednik HBK

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: