Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebačku katedralu

Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebačku katedralu

Zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, u četvrtak 6. lipnja primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića te ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek. 

Autor
TUZN/Laudato/F.P.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
06.06.2024 15:06

 

O dosadašnjem radu na katedrali i trenutačnoj situaciji uputili su ih rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prof. dr. sc. Damir Lazarević i prof. dr. sc. Hrvoje Turkulin.

Zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, zahvalio je premijeru, Vladi, ministrici i ministarstvu graditeljstva na svemu što su učinili za katedralu, ali i svim stručnjacima koji "ovdje rade i ulažu svoje znanje u jedan od najvažnijih i najtežih projekata po pitanju obnove u cijeloj Europi". Nadbiskup je istaknuo da se nada da će katedrala biti obnovljena u periodu od pet do deset godina te da će obnova unutrašnjosti biti daleko prije gotova. Nadodao je da je najbitnije da vjernici i oni koji posjećuju katedralu budu sigurni i da osjećaju sakralnost prostora katedrale.

Na kraju posjeta premijer Plenković, ministar Bačić i ministrica Obuljen Koržinek obišli su tornjeve zagrebačke katedrale. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: