Nadbiskup Kutleša predvodio Službu svjetla na 300. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u svetište Majke Božje Bistričke

Nadbiskup Kutleša predvodio Službu svjetla na 300. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u svetište Majke Božje Bistričke

''Pođimo za Isusom putovima ovoga svijeta, ali i putem Svjetla na kojem se otkriva izvor i novost života'', kazao je nadbiskup Kutleša.

Autor
Laudato / Zagrebačka nadbiskupija
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
10.09.2023 10:36

Pod geslom "Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć' k tebi tri stotine ljet" održava se 300. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Službu svjetla na bistričkoj kalvariji u subotu je predvodio zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša.

Na početku Službe svjetla nadbiskup je pozvao okupljene vjernike da oraspolože srca kako bi osjetili "radost koja raste, onako kako raste sigurnost da je Isus uskrsnuo i da je živ u svojoj Crkvi.

''Pridružujemo se silnom mnoštvu zagrebačkih hodočasnika koji već tri stotine godina dolaze u Mariju Bistricu. Pođimo za Isusom putovima ovoga svijeta, ali i putem Svjetla na kojem se otkriva izvor i novost života'', kazao je nadbiskup Kutleša. 

Mladi su čitali razmatranja i predvodili krunicu moleći otajstva svjetla:

Večeras molimo da naša srca učiniš po svome srcu, da ih ražariš ognjem ljubavi Duha svojega, da ih ispuniš svjetlom spoznaje Tvoje spasonosne blizine kako bismo se na svojim životnim putovima nesebično drugima darovali. Na tom putu večeras nam svijetli i lik blaženoga Alojzija, zagrebačkog nadbiskupa i svjedoka vremena. On, nevin osuđen, postao je opravdanjem za druge. U tami zla ostao je svjedok Kristova svjetla i tako raspršio tminu zabluda. Pismo nam govori da mnogo može žarka molitva pravednikova. Neka nas on sada zagovora. Neka i dalje moli za naš hrvatski narod i naš grad Zagreb, da Ti uvijek ostane vjeran.

Ovdje tražimo blagoslov kao obitelj, kao hodočasnici grada Zagreba. Ispunjavamo zavjet koji su kroz stotine godina ispunjavali naši sugrađani. Ovdje, na ovaj put svjetla, donosimo tame naše svakodnevice, one pojedinačne i one zajedničke. Donosimo tamu za koju molimo Božje svjetlo. Jedino Božjim svjetlom obasjani i snagom vjere ohrabreni, izgrađujemo bolji i ljepši svijet, postajemo najljepši ures našega grada Zagreba.
 

Službu svjetla pjesmom je animirao Nadbiskupijski zbor mladih.

Zavjetno hodočašće grada Zagreba nastavlja se dana, svečanom procesijom od kapele Ave Maria u 10:30 i euharistijskim slavljem u 11 sati koje predslavi zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: