Knjiga prof. dr. Danijela Tolvajčića najbolja filozofska knjiga objavljena u 2023. godini u Hrvatskoj

Knjiga prof. dr. Danijela Tolvajčića najbolja filozofska knjiga objavljena u 2023. godini u Hrvatskoj

Jednoglasnu odluku o nagradi donijelo je Znanstveno vijeće Instituta za filozofiju na 6. sjednici održanoj 29. svibnja.

Autor
Lidija Miler/Laudato/M.P.
Fotograf
Lidija Miler
Objavljeno:
 
21.06.2024 12:45

 

Prof. dr. sc. Danijel Tolvajčić, rođen u Zagrebu, profesor filozofije na Katedri filozofije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za svoju knjigu ''Teodicejski problem u suvremenoj filozofiji religije'', nagrađen je nagradom Instituta za filozofiju za najbolju filozofsku knjigu objavljenu u Hrvatskoj u 2023. godini. 

Knjiga prof. dr. sc. Tolvajčića objavljena je 2023. godine u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost. "Čestitamo profesoru Tolvajčiću na vrijednoj knjizi i nagradi koju je dobio! Tema koju djelo obrađuje iznimno je relevantna i aktualna. Riječ je o suvremenoj teodicejskoj problematici prvi put sustavno i kritički prikazanoj na hrvatskom jeziku te će zasigurno biti od velikog interesa ne samo za kršćanske teologe i filozofe već i za svakoga vjernika koji promišlja o ključnim religijskim temama poput pitanja o odnosu zla i Boga", rekao je doc. dr. sc. Branko Murić, Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Zagrebu.

Danijel Tolvajčić diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu istoga sveučilišta. Zaposlen je na Katedri filozofije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije iz područja filozofije (uvod u filozofiju, filozofsku antropologiju, filozofiju religije te filozofiju odgoja). Oženjen je i otac dvoje djece.

Sadržaj knjige može se prolistati na poveznici: https://www.kbf.unizg.hr/wp-content/uploads/2023/03/KBF_Tolvajcic_Teodicijski_problem_web.pdf

Informacije o mogućnosti narudžbe ove knjige, kao i drugih izdanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mogu se pronaći na poveznici: https://www.kbf.unizg.hr/monographia/

 

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: