Ne možemo govoriti o osobama s posebnim potrebama, već o osobama s posebnim darovima

Ne možemo govoriti o osobama s posebnim potrebama, već o osobama s posebnim darovima

U večerašnjoj emisiji ''Izdvojeno'' predstavili smo duhovni međunarodni pokret zajednica ''Vjera i svjetlo''.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
14.01.2022 21:00

 

Koordinatorica pokreta Dijana Stanić i članovi Slavica Škugor i Artur Chersan Szabo, rekli su više o pokretu koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Zajednica ''Vjera i svjetlo'' pruža mogućnost prepoznavanja i korištenja vlastitih darova i radosti prijateljstva, a roditeljima  potporu u kušnjama, zbog koje jasnije primjećuju unutarnju ljepotu svog djeteta. 

– ''Vjera i svjetlo'' pokret je zajednica koji je nastao 1971. godine na jednom hodočašću u Lurd. Rođen je iz želje da osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, pomogne pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi, jer osobe s intelektualnim teškoćama imaju bitnu ulogu u ljudskoj zajednici, društvu i Crkvi. Kako bi mogle razvijati svoje darove i napredovati, potrebno im je da budu integrirane i da imaju priliku sudjelovati u životu ljudske zajednice, da daju i primaju – kazala je Diana Stanić.

Artur Chersan Szabo govorio je o svom iskustvu unutar pokreta ''Vjera i svjetlo'', rekavši kako se vrlo brzo uklopio te kako je tamo pronašao istinsko prihvaćanje i ljubav. Opisao nam je i što sve rade u sklopu pokreta.

Slavica Škugor istaknula je, referirajući se na svoj prvi susret s duhovnikom zajednice  ''Vjera i svjetlo'', kako ne možemo govoriti o osobama s posebnim potrebama, već o osobama s posebnim darovima. Bezuvjetna ljubav, jednostavnost, neposrednost i radovanje malim stvarima, neki su od tih darova koje često nije lako prepoznati. A kad ih prepoznamo, svjedoči Slavica, onda nam u život dođe jedno novo svjetlo – istinsko svjetlo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: