'Nemojmo od molitve praviti čarobnjaštvo i magijski ritual'

'Nemojmo od molitve praviti čarobnjaštvo i magijski ritual'

Gosti emisije 'Izdvojeno' bili su fra Anto Barišić i fra Mario Knezović.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
30.04.2021 20:59

 

U večerašnjoj emisiji 'Izdvojeno' govorilo se o molitvi.

Fra Anto Barišić na početku je kazao kako je molitva jedna od najljepših i najbitnijih tema za naš vjernički život, o kojoj nikad nije dovoljno rečeno.

– Molitva je proces rasta, i razvijanja, i sazrijevanja te napredovanja. To je razgovor i susret s Bogom, sjedinjenje duše s Bogom. To je poseban dar i posebna milost – kazao je fra Anto Barišić.

Napomenuo je kako za molitvu treba naći vremena, jedan od uvjeta za molitvu jest sama želja za molitvom. Ta želja dolazi od Gospodina koji nas poziva, objasnio je fra Anto. Uz vrijeme, potrebno je naći i mjesto za molitvu.

– Ako smo u molitvi slabi i nepostojani, onda brzo klonemo. Ali, kad ustrajemo u molitvi, kad otkrijemo i doživimo da naša molitva nije došla samo do naše brade, nego da je uzašla pred lice Oca nebeskoga, da ju je anđeo uznio, to znači da ustrajno molimo. Kad doživimo odgovor na molitvu, onda u nama raste vjera – objasnio je fra Anto Barišić.

U emisiji je sudjelovao i fra Mario Knezović, koji je rekao kako je molitva i zahvaljivanje. Trebamo biti zahvalni, a ne poput onih devetorice gubavaca, koji su u svojoj nevolji vapili, a nakon uslišanja nestali.

– Čini mi se da molitvu ponekad pretvaramo u čarobnjački ritual. To molitva nikad ne smije biti. Obećavamo bezbroj molitava, neobične zavjete, izgovaramo krunice. Razumije se, sve je to pohvalno, ali molitva ne smije biti sama sebi smisao. Bog sigurno nije na nebesima onaj koji štopa naše vrijeme ili broji naša hodočašća. Bog prije svega zbraja one trenutke u kojima smo u molitvi i preko molitve prihvatili Božju volju, kojoj se možda naš razum odupire. Nemojmo od molitve praviti čarobnjaštvo i magijski ritual – kazao je fra Mario Knezović.

Cijelu emisiju pogledajte na našem portalu i YouTube kanalu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: