Nova knjiga o sv. majci Tereziji

Nova knjiga o sv. majci Tereziji

Kršćanska sadašnjost objavila je knjigu don Lusha Gjergjija: ''Razgovori sa sv. Majkom Terezijom''.

Autor
Kršćanska sadašnjost/Laudato/F.P.
Fotograf
Kršćanska sadašnjost
Objavljeno:
 
24.03.2023 13:58

 

Don Lush Gjergji, katolički svećenik Apostolske administrature Prizrena (Kosovo), pratio je sv. majku Tereziju na njezinim brojnim putovanjima od 1969. godine, kada ju je prvi put susreo u Rimu.

Iznimno bogatstvo tih osobnih susreta – u formi razgovora, intervjua i govora u različitim prigodama i u različitim krajevima svijeta – podijelio je u novoj knjizi, uz obrazloženje ''kako bismo sv. majku Tereziju bolje razumjeli i pokušali ju nasljedovati, barem u nekoj mjeri, u svakidašnjem životu''.

U mnoštvu susreta imao je korisne i prijateljske razgovore s Majkom Terezijom. Neki od njih nalaze se u ovoj knjizi, kako bi ju čitatelji mogli bolje razumjeti i slijediti na njezinu duhovnom putu i pokušali nasljedovati, barem u nekoj mjeri, u vlastitom svakidašnjem životu.

Knjiga, popraćena fotografijama iz arhiva autora, kao ''svojevrsna duhovna oporuka za sve nas'', pruža dragocjen uvid u život i osobu svetice.

''Svi znamo da u svijetu ima teških bolesti, ali sve više primjećujemo da je najteža bolest u svijetu danas ta što se ljudi međusobno ne vole, ne vole bližnjeg, nema ljubavi među njima. Trebamo uvijek biti sretni što naše siromahe nosimo pred Boga i što donosimo Boga našim siromasima: što činimo da Bog zasja u siromasima i siromasi u Bogu'', misli su sv. majke Terezije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: