Nova obećanja u Molitvenoj zajednici 'Srce Isusovo'

Nova obećanja u Molitvenoj zajednici 'Srce Isusovo'

Molitvena zajednica primila je 23 nova člana koja su završila zahtjevnu formaciju u trajanju od godinu dana, a 70 je članova obnovilo svoja već dana obećanja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
molitvena zajednica Srce Isusovo
Objavljeno:
 
22.09.2020 09:32

 

Prošle subote, 19. rujna 2020., u dvorištu potresom razrušene bazilike Srca Isusova u Zagrebu održalo se davanje obećanja članova Molitvene zajednice 'Srce Isusovo'. Misu je služio provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, pater Dalibor Renić, uz suslavlje braće isusovaca iz Palmotićeve, a svečanost je glazbom uljepšao Akademski zbor bazilike Srca Isusova u Zagrebu – 'Palma'.

Te je večeri molitvena zajednica primila 23 nova člana, koja su završila zahtjevnu formaciju u trajanju od godinu dana, a 70 je članova obnovilo svoja već dana obećanja. Molitvena zajednica inače ima velik broj pridruženih članova i prijatelja koji ne mogu svakodnevno aktivno služiti, ali jer su u vrlo bliskom odnosu sa zajednicom, običaj je da nazoče ovako velikom događaju. Ove godine to se nije moglo ostvariti zbog pandemije, pa je nedostajalo veliko slavlje na kakvo smo naviknuti.

Unatoč tomu što zajednica ne može normalno funkcionirati, ova mladost trenutačno predvodi važne projekte: ujedinjeni u postu i molitvi; vrlo posjećena (mrežna) krunica putem Facebooka, koncerti koji se organiziraju sukladno epidemiološkim mjerama.

Uskoro će se otvoriti i mogućnost prijava za buduće nove članove i njihov ulazak u formaciju, pa će svi zainteresirani koji žive na području Zagreba moći poslati svoju prijavu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: