Novi singl porečkog glazbenika Danijela Damjanovića: ''Zakon Gospodnji''

Novi singl porečkog glazbenika Danijela Damjanovića: ''Zakon Gospodnji''

Glazbena adaptacija biblijskih psalama moj je poziv 

Autor
Jana Radeljak/Laudato/T.M
Fotograf
Danijel Damjanović
Objavljeno:
 
07.10.2024 19:21

Danijel Damjanović, poznati porečki glazbenik, autor i gitarist porečke grupe ''Kultura'', kao i gitarist i autor grupe ''Poklon'', objavio je svoj peti singl duhovne tematike ''Zakon Gospodnji''. Pjesma ''Zakon Gospodnji'' adaptacija je biblijskog Psalma 19. Iako je vrijeme za njezinu objavu došlo tek sada, ona je zapravo prva motivacija s kojom je Damjanović i krenuo 2021. s modernom glazbenom adaptacijom biblijske Knjige Psalama.  

''Psalmi su pjesme koje imaju ogromnu duhovnu snagu i respektabilnu tradiciju kojom se malo koja pjesma može mjeriti. U njima i sam nalazim inspiraciju i molitvu za život u Kristu, stoga sam kao glazbenik odlučio psalamske tekstove adaptirati i pretočiti ih u modernu glazbenu formu.'' 

Danijel Damjanović u ovoj pjesmi pojavljuje se kao autor, pjevač, aranžer i producent. Produkciju, aranžman i vokalne aranžmane također potpisuje profesor Haris Brković. Violončelo svira Katarina Evetović. 

S grupom ''Kultura'', koja je izdala dva albuma, 1998. i 2000. godine, te osvojila mnoštvo priznanja i nagrada, Danijel Damjanović osvojio je i nagradu Porin 1999. za najbolju novu grupu. Također, kao gitarist i autor grupe ''Poklon'', zajedno s Kristinom Jurman Ferlin te Anđelom Jeličić Krajcar, 2012. godine snimio je dupli album pod nazivom ''Poklon'' te  osvojio mnoge nagrade na festivalima duhovne glazbe u Hrvatskoj. Tako je ova grupa dva puta pobijedila na najvećem festivalu duhovne glazbe u Hrvatskoj: Uskrsfestu 2000. s pjesmom "Molitva" i 2004. godine s pjesmom "Moj me Otac daruje". 

Luka Kotlar iz diskografske kuće ''Laudato Music'' otkrio je kako će na albumu Danijela Damjanovića ''Projekt Psalmi'', najavljenom za rujan 2025., biti još bogatih i raznolikih pristupa aranžmanima i odličnih gostujućih pjevača. Vrijedan je to doprinos duhovnoj glazbi u Hrvatskoj. 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: