Nuncij Jozić predao vjerodajnice

Nuncij Jozić predao vjerodajnice

Mons. Ante Jozić u pratnji tajnika nuncijature, Mahera Shammasa, susreo se sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bjelorusije, Sergejem Aleinikom, te mu je tom prigodom predao preslike vjerodajnica.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
22.10.2020 13:19

 

Apostolski nuncij u Bjelorusiji, nadbiskup Ante Jozić, u pratnji tajnika nuncijature, Mahera Shammasa, susreo se u srijedu 21. listopada sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Bjelorusije, Sergejem Aleinikom, te mu je tom prigodom predao preslike vjerodajnica, prenosi IKA. 

Kako se navodi u priopćenju službe za odnose s javnošću bjeloruskoga Ministarstva vanjskih poslova, na susretu se razgovaralo o aktualnim pitanjima te bilateralnoj suradnji, a potvrđena je zajednička predanost promicanju suradnje između Bjelorusije i Vatikana. Zamjenik ministra, Aleinik, nadbiskupu Joziću poželio je aktivno i plodonosno djelovanje u Bjelorusiji.

Podsjetimo, papa Franjo Hrvata Antu Jozića imenovao je apostolskim nuncijem u Bjelorusiji, u svibnju 2020., a nakon ređenja u rujnu, u Solinu, nadbiskup Jozić u Minsk je stigao u nedjelju 11. listopada, gdje je u diplomatskom predstavništvu Svete Stolice zamijenio dosadašnjeg nuncija Gabora Pintera.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: