O suvremenom odgoju mladih u učeničkom domu

O suvremenom odgoju mladih u učeničkom domu

Što navede ženu da postane ravnateljica učeničkog doma i svaki dan aktivno radi s djecom? 

Autor
Laudato/L.J.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
27.05.2022 21:00

 

O učeničkom domu, polemikama oko njega te odgoju mladih u digitalno doba, razgovarala je današnja gošća ''Izdvojenog'', ravnateljica Učeničkog doma ''Marija Jambrišak'' u Zagrebu, Josipa Galić.

– Domovi su odgojno-obrazovne ustanove koje pružaju smještaj i prehranu onim učenicima koji žele pohađati školu izvan mjesta stanovanja. Mi smo ženski učenički dom i imamo kapacitet od 170 mjesta te osam profesora odgajatelja – pojasnila je ravnateljica.

Bez tehnologije se danas ne može, što uviđa i gđa Galić koja vidi obje strane medalje. S jedne strane nalaze se dostupnost informacija i napredak digitalizacije, a s druge stoji zasićenost njima. Svjesna je i kako se sva komunikacija danas događa preko ekrana.

Vidljiva je i razlika između djece iz ruralnih područja i one iz Zagreba. Izvan glavnoga grada još se uvijek njeguju vrijednosti i poštuje autoritet.

– Život u domu nije kao klasičan odnos profesora i učenika u školi. Mi ulazimo u intimniju atmosferu obiteljske psihodinamike i nekako smo puno bliskiji s našim učenicama – prisjećajući se svojih dana u domu, istaknula je Galić.

Razgovaralo se i o vršnjačkom kiberzlostavljanju, samopouzdanju učenica, utjecaju društvenih mreža te razlici između tradicionalnog i suvremenog odgoja.

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: