Objavljeno hrvatsko i englesko izdanje knjige 'Izvan reda'

Objavljeno hrvatsko i englesko izdanje knjige 'Izvan reda'

Riječ je o nastavku bestselera Jordana Petersona: '12 pravila za život'.

Autor
Verbum/Laudato/G.O.
Fotograf
verbum.hr
Objavljeno:
 
02.03.2021 19:43

 

Nakladnička kuća Verbum, izdavač bestselera Jordana Petersona: 12 pravila za život, upravo je objavila njegov dugoiščekivani nastavak pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život, koji danas, u utorak 2. ožujka 2021. godine, ima istodobnu svjetsku i hrvatsku premijeru! Hrvatska je jedna od desetak zemalja koje će prevedenu knjigu imati dostupnu u domaćim knjižarama na dan svjetske premijere.

Dr. Jordan B. Peterson klinički je psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i sveučilišta u Torontu, koji je svojim bestselerom 12 pravila za život pomogao milijunima čitatelja da kaos u svojem životu dovedu u red. Hrvatsko izdanje 12 pravila za život, objavljeno u listopadu 2018. godine, još uvijek ne silazi s top ljestvica čitanosti, a dosad je doživjelo više izdanja s ukupnom nakladom od čak 33 000  primjeraka. U nastavku bestselera, objavljenog pod naslovom Izvan reda, dr. Peterson izlaže novih dvanaest načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju, služeći se pritom istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima, ističe Peterson. Pozivajući, stoga, čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda, on pokazuje kako do smisla i svrhe života dolazimo i izlazeći izvan onoga što poznajemo te prilagođavajući se svijetu neprestanih promjena.

Osim toga,  Peterson u knjizi razlaže strategije koje pomažu nadići kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te nas uči kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Hrvatsko izdanje knjige Izvan reda: još 12 pravila za život objavljeno je u iznimno visokoj nakladi od čak 12 000 primjeraka, a dostupno je u svim knjižarama, poštanskim uredima i putem mrežne knjižare www.verbum.hr, a više o knjizi možete saznati na linku.

Verbum_Izvan reda

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: