Održan susret franjevačkih bogoslova iz Hrvatske i BiH

Održan susret franjevačkih bogoslova iz Hrvatske i BiH

Susret svih franjevačkih bogoslova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njih šezdesetak, održan je od petka 19. do nedjelje 21. travnja u kući susreta Tabor u Samoboru, objavljeno je na portalu Fra3.

Autor
Fra3/Tabor.hr/Laudato/F.P.
Fotograf
tabor.hr
Objavljeno:
 
23.04.2024 16:52

 

Susret je održan uz Četvrtu vazmenu nedjelju, tj. Nedjelju Dobroga pastira, kada se tradicionalno moli za svećenička i redovnička zvanja. Susret je započeo u petak molitvom Večernje, a završio u nedjelju slavljem Mise i zajedničkim ručkom.

Predavanje o temi 800. obljetnice Franjina primanja Kristovih rana održao je fra Danijel Nikolić, odgojitelj bogoslova Bosne Srebrene. Nakon predavanja bogoslovi su izmijenili razmišljanja podijeljeni u grupe sastavljene od bogoslova svih provincija. Program se također sastojao od zajedničkih igara, upoznavanja grada, planinarenja i druženja.

Pučku Misu u samostanskoj crkvi u nedjelju je predslavio odgojitelj bogoslova u Zagrebu, fra Serđo Ćavar, u koncelebraciji s franjevačkim odgojiteljima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Bogoslovi su animirali liturgijsko slavlje pjevanjem i sviranjem, a nakon Mise ostali su u razgovoru s okupljenim vjernicima.

''Nadamo se da će ovaj franjevački susret postati tradicija koja obogaćuje. Zahvalni smo domaćinima na čelu s fra Ivanom Matićem na njihovu gostoprimstvu u Kući susreta Tabor'', poručili su mladi franjevci.

Na susretu su sudjelovala braća Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Dalmatinske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Hrvatske franjevačke provincije sv. Jeronima franjevaca konventualca, Hrvatske franjevačke provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića franjevaca kapucina te Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, objavljeno je na portalu Fra3.

fratri

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: