Održan volonterski projekt: 'Biti prisutan u sadašnjosti i graditi budućnost'

Održan volonterski projekt: 'Biti prisutan u sadašnjosti i graditi budućnost'

Sudionici ističu da im se u konkretnim, svakodnevnim situacijama svidjelo naučiti tražiti Boga. 

Autor
Silvija Gojević/Laudato/D.R.
Fotograf
SKAC Palma
Objavljeno:
 
21.09.2020 07:51

 

Od 17. do 19. rujna održan je program za volontere pod nazivom: 'Biti prisutan u sadašnjosti i graditi budućnost', u organizaciji Volonterskog centra SKAC. Program je u početku bio zamišljen kao volonterski kamp koji bi se održao u suradnji s udrugom 'Kursiljo' na Krapnju, ali je prilagođen s obzirom na epidemiološke uvjete.

Kako organizatori ističu, cilj kampa bio je osnažiti mlade za odgovorno djelovanje u društvu, bilo ono humanitarni rad, pastoralno djelovanje ili bilo koji drugi oblik volontiranja.

– Dosad smo imali volonterske ljetne programe u suradnji s udrugom 'Magis', koji su bili usmjereni na usvajanje vještina potrebnih za rad s djecom i pružanje pozitivnog primjera života mladih. Ovog smo puta, osluškujući potrebe mladih, odlučili zahvatiti šire i usmjeriti se na načine suočavanja s izazovima. Iskustvo nam govori da mladi, kad su potaknuti, djeluju proaktivno, te da im je često potrebno samo dati podršku i alate za djelovanje. Kako je istaknuo papa Franjo, mlade treba potaknuti da žive sada, jer oni jesu to Božje sada, ne postoji čekaonica – izjavila je Vesna Sabo, koordinatorica Volonterskog centra SKAC.

Sudionici ističu da im se u konkretnim, svakodnevnim situacijama svidjelo naučiti tražiti Boga. Program je sadržavao i radnu komponentu, koja je neizostavan dio ovakvih edukacija, a sastojala se od pomoći u knjižnici nakon posljedica potresa.

Organizatori se nadaju da će program nastaviti provoditi i prilagođavati potrebama mladih, koji imaju veliku želju pronaći način služenja drugima.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: