Održana 4. obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II.

Održana 4. obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II.

Četvrta obiteljska biciklijada Ivana Pavla II. održana je 8. svibnja, uz Stepinčev rođendan, u organizaciji Udruge Kristov Stol – Misijska europska inicijativa, uz podršku Grada Zagreba i pod medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
10.05.2021 10:00

 

Geslo biciklijade glasilo je: 'Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio! Uvijek ćeš imati povlašteno mjesto u mojoj ljubavi i mojoj molitvi' – kao sjećanje na poruke sv. Ivana Pavla II. prilikom njegovih pet pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prenosi IKA.

Ovogodišnjom biciklijadom obilježena je 100. obljetnica Papina rođenja te zahvalnost Bogu za beatifikaciju kard. Stepinca, posebno obilježivši njegov 123. rođendan i moleći za njegovu što skoriju kanonizaciju i izgradnju nove crkve u njegovoj župi na Trnjanskoj Savici.

Biciklijada je posebno najavljena i svečanim projekcijama na Zagrebačkim fontanama projiciranjem likova bl. Stepinca, sv. Ivana Pavla II. i karte Hrvatske sa svim mjestima koja je pohodio.

Biciklijadi se odazvalo 30-ak sudionika – najviše djece u pratnji svojih roditelja, iz obiteljske zajednice Župe bl. Stepinca s Trnjanske Savice te Župe Rođenja Isusova na Kajzerici i drugih zagrebačkih župa, a sve u pratnji policije i redara s portala biciklijade.com.

Predsjednica Kristova Stola, Drina Ćavar, pozdravila je okupljene sudionike, podsjetila na duhovno značenje događanja i posjete i poruke sv. Ivana Pavla II. Hrvatima, nakon čega je župnik Župe Rođenja Isusova s Kajzerice, vlč. Željko Nestić, blagoslovio sve sudionike, predmolio uvodne molitve i zajedno sa sudionicima krenuo na biciklijadu.

Biciklisti su posjetili spomen-križ na Savskom nasipu, drvenu kapelu na Bundeku, kod Stepinčeva spomenika na Utrinama ostavili vijenac za Stepinčev 123. rođendan, posjetili župu sv. Luke u Travnome, s još jednim Stepinčevim spomenikom, okrijepili se i predahnuli kod drvene kapele sv. Marka u Jakuševcu te završili kod župe sv. Mateja na Dugavama, pomolivši se pred novim kipom Marije – Majke Milosrđa.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno