Održana sjednica Organizacijskog odbora za pripremu VII. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini

Održana sjednica Organizacijskog odbora za pripremu VII. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini

Kao i prethodnih godina, VII. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini održat će se posljednje nedjelje u mjesecu srpnju, odnosno 28. srpnja 2024.

Autor
Katolička Tiskovna Agencija/Laudato/M.P.
Fotograf
Katolička tiskovna agencija
Objavljeno:
 
12.07.2024 14:40

 

Pod predsjedanjem pomoćnog biskupa banjolučkog, mons. Marka Semrena, predsjednika Vijeća za obitelj BK-a BiH, 9. srpnja 2024. u župi Svete obitelji u Kupresu održana je sjednica Organizacijskog odbora za pripravu VII. Obiteljskog dana, koji će se održati 28. srpnja, posljednje nedjelje u srpnju. Na sjednici su sudjelovali: povjerenik za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Ante Vrhovac; kupreški župnik, vlč. Tomislav Mlakić i generalni tajnik BK-a BiH, mons. Ivo Tomašević.

Biskup Semren obavijestio je članove Odbora da će svetu Misu uoči Obiteljskog dana, 27. srpnja 2024. u 19 sati, predvoditi predsjednik Biskupske konferencije BiH, mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, a nakon Mise biti će i euharistijsko klanjanje. Središnje euharistijsko slavlje na sam Obiteljski dan predvodit će potpredsjednik BK-a BiH, mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski u 11 sati.

Dogovoreno je da će prije Mise uočnice u 18:15 biti priprava za sakrament Pomirenja. Na sam dan će se održati molitva krunice i ponovno prigoda za ispovijed. Susret je zamišljen kao molitvena priprava obitelji za Jubilej 2025. godine. Također, preko župnih ureda bit će pozvani bračni parovi koji obilježavaju 25., 50. i 60. obljetnicu braka da sudjeluju na misnom slavlju. Biskup Semren podsjetio je da su članovi BK-a BiH svih godina pozivali župne i druge crkvene zajednice da te nedjelje mole za obitelji. Organizacijski odbor izrazio je zahvalnost medijima na dosadašnjoj podršci i zamolio ih za nastavak suradnje.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na Katolička tiskovna agencija.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: