Održana sjednica Vijeća HBK-a za sjemeništa i duhovna zvanja

Održana sjednica Vijeća HBK-a za sjemeništa i duhovna zvanja

Na sjednici je između ostaloga bilo govora o Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću i načinu kako će biti promovirana duhovna zvanja.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Tiskovni ured HBK
Objavljeno:
 
20.03.2024 16:46

 

Sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća pomoćnog đakovačko-osječkog biskupa Ivana Ćurića, održana je danas u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Na sjednici je između ostaloga bilo govora o Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću i načinu kako će biti promovirana duhovna zvanja i predstavljena bogoslovna sjemeništa na tome susretu. Članovi Vijeća su zajedno promišljali o pripremi i dostupnosti materijala za Svjetski dan duhovnih zvanja koji se svake godine slavi u nedjelju Dobroga pastira, a to je ove godine 21. travnja. Bilo je govora i o održavanju kongresa bogoslovnih sjemeništa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao i o radnom susretu sjemenišnih odgojitelja. Na sjednici je istaknuto da je u tijeku izrada novog dokumenta Ratio nationalis Hrvatske biskupske konferencije u skladu s važećim dokumentom Dikasterija za kler Ratio fundamentalis koji sadrži glavne smjernice za odgoj i izgradnju svećeničkih kandidata. U sklopu toga promišljalo se kako u formaciju kandidata za svećeništvo uključiti odgoj za sinodalno poslanje Crkve, kako osmisliti početnu propedeutsku etapu odgoja i razvijati personalizirani i cjeloviti pristup u svećeničkoj formaciji bogoslova, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: