Olimpijska pobjednica Matea Jelić komentirala uspjeh citatom svetoga Pavla: 'Milošću sam Božjom to što jesam'

Olimpijska pobjednica Matea Jelić komentirala uspjeh citatom svetoga Pavla: 'Milošću sam Božjom to što jesam'

U debitantskom nastupu okitila se zlatnom medaljom, što je ujedno i prva zlatna medalja za Hrvatsku na ovogodišnjoj olimpijadi, ali i prva za Hrvatsku u tom sportu u povijesti.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Javier Soriano/AFP
Objavljeno:
 
27.07.2021 08:29

 

Kninjanka Matea Jelić razveselila je jučer cijelu Hrvatsku povijesnim uspjehom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama osvojila je zlatnu medalju u taekwondou u disciplini do 67 kilograma. U debitantskom nastupu okitila se zlatnom medaljom, što je ujedno i prva zlatna medalja za Hrvatsku na ovogodišnjoj olimpijadi, ali i prva za Hrvatsku u tom sportu u povijesti.

Mlada 23-godišnja Matea svoj je uspjeh podijelila s klupskim kolegom Tonijem Kanaetom iz taekwondo kluba 'Marjan' iz Splita koji je osvojio brončanu medalju. Inače, prava je rijetkost da dvije olimpijske medalje dođu u ruke jednog kluba.

Kad su se 'slegnuli dojmovi' od uspjeha, Matea Jelić na svom je Facebook profilu posvjedočila vjeru zahvalivši Bogu citatom iz Prve poslanice Korinćanima svetoga Pavla: 'Ali milošću Božjom jesam što jesam i njegova milost prema meni ne bijaše zaludna; štoviše, trudio sam se više nego svi oni – ali ne ja, nego milost Božja sa mnom.' 

Čestitamo Matei Jelić i Toniju Kanaetu, a ostalim hrvatskim sportašima želimo puno uspjeha!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: