Olujna noć u Bošnjacima

Olujna noć u Bošnjacima

Prošlu noć, mještani Bošnjaka proveli su bez sna zbog izuzetno jake oluje praćene tučom veličine teniske loptice.

Autor
hkm.hr/Laudato/M.P.
Fotograf
vlč. Josip Levaković/Župa Bošnjaci/ Hrvatski katolički radio
Objavljeno:
 
02.07.2024 09:53

 

Ova prirodna nepogoda uzrokovala je značajnu štetu na mnogim domovima, oštetivši krovove, prozore i ostale dijelove kuća. Vlč. Josip Levaković opisao je situaciju kao katastrofalnu. Mještani su pokazali solidarnost pomažući jedni drugima, a trenutno su najpotrebniji materijali poput crijepa i krovopokrivača. Svi ljudi dobre volje pozivaju se da pomognu koliko mogu.

Ova izuzetno snažna oluja pogodila je Bošnjake tijekom noći, izazivajući ogromnu štetu. Snažan vjetar i tuča, koja je padala bez kiše, pretvorili su noć u borbu za očuvanje imovine i sigurnost. Krovovi su probijeni, prozori razbijeni, a mještani su ostali šokirani razmjerima štete. Bez struje i uz oštećenja infrastrukture, mještani su se međusobno organizirali kako bi pružili pomoć onima kojima je najpotrebnija. Osim materijalne pomoći, traže se i volonteri s vještinama za popravke krovova.

Vlč. Josip Levaković izvijestio je da su župljani pretrpjeli velike materijalne gubitke i emocionalni stres. Pozvao je na zajedništvo i podršku, ističući važnost solidarnosti u ovim teškim vremenima. Mještani su odmah prionuli na posao, prikupljajući potrebne materijale i organizirajući pomoć.Oluje ovakve snage rijetko pogađaju ovo područje, što dodatno naglašava potrebu za brzim odgovorom i dugoročnim rješenjima. Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da doniraju građevinske materijale ili svoje vrijeme kako bi pomogli obnovi zajednice.

Više informacija možete pronaći na HKM.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: