Opće audijencije srijedom od studenoga 'online'

Opće audijencije srijedom od studenoga 'online'

Od 4. studenoga opće audijencije srijedom održavat će se na identičan način kao i od 26. veljače, kada je bio prvi val koronavirusa.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
30.10.2020 10:32

 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u cijeloj Europi, pa tako i u Italiji, te kako bi se izbjegli mogući rizici širenja koronavirusa među posjetiteljima, opće audijencije srijedom Papa će od 4. studenoga održavati online iz knjižnice Apostolske palače, javlja Katolički tjednik.

Nakon dva mjeseca, točnije od 2. rujna, otkako je ponovno počeo imati susrete s vjernicima srijedom, Sveti Otac kateheze će od studenoga opet držati iz Apostolske palače uz izravne prijenose putem sredstava društvenih komunikacija. U priopćenju za javnost Tiskovnog ureda Svete Stolice objašnjeno je kako je na ovu odluku utjecao i jedan pozitivan slučaj na koronavirus sudionika opće audijencije 21. listopada.

Prethodno je rimski biskup 2. rujna tekuće godine, nakon što je poslije 189 dana, u skladu sa sigurnosnim propisima, u prostoru prolaza Sv. Damaza susreo vjernike, svoju radost izrazio riječima:

– Nakon toliko mjeseci nastavljamo sastanak licem u lice, a ne ekranom u ekran. Licem u lice. To je predivno! – kazao je rimski biskup. 

Međutim, njegova radost nije dugo trajala te će se od 4. studenoga opće audijencije srijedom održavati na identičan način na koji je to činio od 26. veljače, kada je bio prvi val koronavirusa, prenosi Vatican news.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: