Otkrivena spomen-ploča o pastoralnom djelovanju Riječke Majke

Otkrivena spomen-ploča o pastoralnom djelovanju Riječke Majke

Ploču su otkrili časna Dobroslava Mlakić i pater Ivan Dominik Iličić koji je ploču i blagoslovio.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
30.09.2020 10:34

U ponedjeljak je u dominikanskoj samostanskoj crkvi Svetoga Jeronima proslavljen drugi dan trodnevne priprave za svetkovinu svetog Jeronima, a ujedno i treći dan trodnevne duhovne priprave uoči obljetnice preminuća službenice Božje, majke Marije Krucifikse Kozulić, izvijestila je IKA.

Nakon Mise i prigodnog predavanja u kapeli Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije održan je svečani čin otkrivanja spomen-ploče o pastoralnom djelovanju Riječke Majke u tome prostoru.

Misu je predslavio fra Mijo Šarčević, OFMcap., u koncelebraciji s paterom Nikolom Leopoldom Nosom i paterom Ivanom Dominikom Iličićem, starješinom samostana. U homiliji, predslavitelj Misnog slavlja upozorio je na opasnost oholosti i ljudske egoističnosti te potaknuo vjernike na promišljanje o poniznom služenju Bogu po primjeru službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić.

Također, ohrabrio ih je rekavši da svatko može postati svet neovisno o težini vlastite naravi. U tom kontekstu istaknuo je za primjer svetoga Jeronima koji je postao veliki svetac unatoč svojoj vrlo teškoj naravi.

Nakon Mise, vrhovna predstojnica Družbe i postulatorica kauze, č. m. Dobroslava Mlakić održala je kratko predavanje o pastoralnom djelovanju službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Predavanje je održano u kapeli Bezgrješne, u nekoć augustinskom, a sada dominikanskom samostanu u Rijeci, u vremenskom razdoblju prije nego što je Riječka Majka osnovala Družbu sestara Presvetoga Srca Isusova. Izdvojila je na osobit način njezin katehetski rad s mladima. Nakon predavanja u kapeli Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije održan je svečani čin otkrivanja spomen-ploče o pastoralnom djelovanju Riječke Majke u tome prostoru.

Kao uvod u taj svečani čin riječki vjeroučitelji pripremili su prigodan duhovno-meditativni program i otpjevali nekoliko duhovnih pjesama.

Ploču su otkrili č. m. Dobroslava Mlakić i pater Ivan Dominik Iličić koji je ploču i blagoslovio. Ovaj radostan skup završio je zajedničkim pjevanjem pjesme 'Krist na žalu', koju je najavio pater Ivan Dominik Iličić rekavši pritom da i nas Gospodin poziva ili na velika djela ili na mala djela učinjena s velikom ljubavlju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: