Otočac: prvi dan programa proslave sv. Fabijana i Sebastijana

Otočac: prvi dan programa proslave sv. Fabijana i Sebastijana

Duhovna priprava za proslavu blagdana sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline, započela je u nedjelju 16. siječnja, središnjom Misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.01.2022 16:18

 

Misu je predslavio župnik, mons. Tomislav Šporčić, a na Misu su bili posebno pozvani župljani koji žive u Otočcu, a rodom su iz Ličkog Lešća, Prozora, Sinca, Ramljana i Čanka. Na Misi je pjevao Akademski zbor bazilike Srca Isusova u Zagrebu ''Palma'', iz Palmotićeve ulice u Zagrebu.

Nakon Mise održali su koncert duhovnih pjesama.

U ponedjeljak 17. siječnja u 18 sati Misu predslavi donedavni župnik u Kompolju, a sada župni vikar u Gospiću, don Anđelko Kaćunko, a na Misu su pozvani oni koji su došli u Otočac iz Švice, Kompolja, Brloga i Dabra, a pjeva zbor mladih ''Anđeli'' pod vodstvom orguljašice Gabrijele Degoricija.

U utorak 18. siječnja večernju Misu u 18 sati predslavi o. fra Jure Marčinković, sadašnji župnik u Kompolju, a pjeva župni zbor ''Sv. Cecilija'', predvođen orguljašicom, prof. Brankom Bernardi. Na Misu su pozvani vjeroučenici, njihovi roditelji, članovi ŽPV-a, kao i župljani koji su došli u Otočac iz Gornjeg i Donjeg Kosinja.

U srijedu 19. siječnja večernju Misu predslavi vlč. Josip Tomljanović, župnik u Brinju, a pjevaju pjevači iz Brinja. Na Misu su pozvani ovogodišnji kandidati za krizmu zajedno s njihovim roditeljima.

U četvrtak 20. siječnja blagdan je sv. Fabijana i Sebastijana i Dan grada Otočca. Središnju Misu u 11 sati predslavi gospićko-senjski  biskup, mons. Zdenko Križić, u zajedništvu sa svećenicima Otočkog dekanata.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: