''Ovo je vrijeme Duha Svetoga i pozvani smo u tom Duhu obnoviti lice Zemlje''

''Ovo je vrijeme Duha Svetoga i pozvani smo u tom Duhu obnoviti lice Zemlje''

Gost u emisiji ''Izdvojeno'' bio je don Mile Vidić s Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
29.06.2022 20:46

 

U emisiji ''Izdvojeno'' s don Milom Vidićem, s Teološko-katehetskog instituta u Mostaru, razgovarali smo o tome tko je Bog u Presvetom Trojstvu, zašto nam se Bog daje kroz svoje Tijelo i Krv, koje je naše poslanje kao pripadnika Kristove Crkve, ali i o drugim aktualnim pitanjima koja su bitna za naš vjernički život.

Naime, samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh Sveti. Duh je prisutan u našem životu. I nas danas potiče da krenemo i radost Evanđelja svjedočimo svojim životom, koji će donijeti ploda. Svoju vjeru u Presveto Trojstvo izražavamo kad god se znamenujemo znakom križa i ispovijedamo: ''U ime Oca i Sina i Duha Svetoga''. 

– Ovo je vrijeme Duha Svetoga i pozvani smo u tom Duhu obnoviti lice Zemlje te dati izgraditi novi, bolji i ljepši svijet. Duh Sveti naša je jakost i snaga, On obnavlja svijet i bez Njega ne možemo živjeti – kazao je don Mile.

Naglasio je kako Bog uvijek djeluje kao Trojstvo, jer Bog je ljubav, a ljubavi nema bez relacije. Od samih početaka, što vidimo i u Knjizi Postanka, Bog djeluje kao Otac, Sin i Duh Sveti. 

U drugom dijelu emisije u studio se telefonski uključio don Emanuel Petrov s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Među ostalim, kazao je kako Boga nikada ne možemo u potpunosti spoznati.

– Bog i nakon objave ostaje tajna i otajstvo. Bogu možemo pristupiti samo ako se On sam nama objavi, ali i tada ostaje otajstvo – kazao je don Petrov, dodavši kako je od Nicejskog sabora 325. godine, pa gotovo do Drugog vatikanskog koncila nastupio svojevrstan zaborav Duha, odnosno pneumatološki zaborav. Međutim, danas se ponovno probudila svijest o Duhu Svetome, o čemu svjedoče mnoge karizmatske zajednice.

Pogledajte cijelu emisiju i doznajte više o daru razlučivanja duhova i grijehu protiv Duha Svetoga.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno