Papa emeritus Benedikt XVI. izrazio blizinu žrtvama potresa

Papa emeritus Benedikt XVI. izrazio blizinu žrtvama potresa

U tome smislu svim svojim srcem prihvaćam Vašu molbu 'da blagoslovim Crkvu zagrebačku i cijelu Hrvatsku', stoji u pismu Pape emeritusa. 

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
www.zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
14.01.2021 11:26

 

Nakon što je papa Franjo na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca pozvao na 'ublažavanje patnja dragomu hrvatskomu narodu' kojega je pogodio potres, papa u miru Benedikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, u kojemu je također izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Dragi Uzoriti gospodine,
u trenutku kada sam počeo pisati nekoliko čestitarskih redaka za Novu godinu, da bih zahvalio na Vašemu lijepom pismu od 10. prosinca, do mene su doprle vijesti o potresu koji je uzrokovao brojna razaranja u Vašoj ljubljenoj Nadbiskupiji. Mogu Vam samo priopćiti svoju duboku ganutost i svoje dioništvo u boli, prouzročenoj tim neshvatljivim događajem. S cijelim svojim domom molim Dijete Isusa da vidi trpljenja tolikih nedužnih osoba i da pomogne u ponovnoj izgradnji razrušenoga.

U tome smislu svim svojim srcem prihvaćam Vašu molbu 'da blagoslovim Crkvu zagrebačku i cijelu Hrvatsku'.

Vaš u Gospodinu,
Benedikt XVI.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: