Papa Franjo: Kritika blagoslivljanja homoseksualaca je licemjerje

Papa Franjo: Kritika blagoslivljanja homoseksualaca je licemjerje

Sveti Otac ponovno je stao u obranu crkvenog blagoslova osoba u istospolnim zajednicama. 

Autor
Vatican news/Bitno.net/Laudato
Fotograf
Daniel Ibánez/Vatican Media
Objavljeno:
 
07.02.2024 20:12

 

Papa Franjo ponovno je stao u obranu crkvenog blagoslova osoba u istospolnim zajednicama. U intervjuu za talijanski časopis ''Credere'' rekao je: Nitko se ne uznemiri kada blagoslovim poduzetnika koji možda iskorištava ljude – a ovo potonje je vrlo ozbiljan grijeh. U isto vrijeme, ljudi se uzrujaju kada blagoslovim homoseksualca. To je licemjerje!

Papa Franjo je nadalje naglasio da je fokus dokumenta Fiducia supplicans, u kojem Dikasterij za nauk vjere preporučuje neformalni blagoslov osoba u istospolnim vezama, spremnost Katoličke crkve da prihvati ove osobe.

Dokument o blagoslovima od 18. prosinca izazvao je žestoku raspravu u Crkvi, uključujući brojne negativne reakcije diljem katoličkog svijeta. Najzvučnije je pri tom odzvonilo pismo SECAM-a, zajedničkog tijela svih afričkih biskupskih konferencija, u kojem se odbacuje mogućnost blagoslova istospolnih parova.

Talijanski je časopis u srijedu, 7. veljače, unaprijed objavio izvatke iz navedenog intervjua, prenosi Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: