Papa Franjo: ''Neumorno molimo i radimo na tome da osjećaj ljudskosti prevlada nad tvrdokornošću srca''

Papa Franjo: ''Neumorno molimo i radimo na tome da osjećaj ljudskosti prevlada nad tvrdokornošću srca''

Papa Franjo nakon molitve nedjeljnog Angelusa izrazio je blizinu ljudima u Sudanu, Palestini i Izraelu.

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.11.2023 14:41

 

''Sudan je već više mjeseci razdiran građanskim ratom koji ne pokazuje znakove jenjavanja i koji je izazvao brojne žrtve, milijune raseljenih osoba i izbjeglica u susjednim zemljama te vrlo ozbiljnu humanitarnu situaciju. Izražavam svoju blizinu tim dragim ljudima Sudana koji pate i pozivam lokalne čelnike da potaknu pristup humanitarnoj pomoći i, uz doprinos međunarodne zajednice, rade na pronalaženju mirnih rješenja. Ne zaboravimo tu našu braću koja su na kušnji'', potaknuo je Sveti Otac.

''Svaki dan je u našim mislima vrlo ozbiljna situacija u Izraelu i Palestini'', rekao je.

''Izražavam svoju blizinu svima onima koji pate, Palestincima i Izraelcima. Grlim ih u ovom mračnom trenutku. I puno molim za njih. Neka oružje utihne, ono nikada ne će donijeti mir, i neka se sukob ne širi dalje! Dosta je! Dosta, braćo, dosta! U Gazi se mora odmah pomoći ranjenima, zaštititi civile i dostaviti mnogo više humanitarne pomoći tom iscrpljenom stanovništvu. Neka se taoce, među kojima je mnogo starijih osoba i djece, pusti na slobodu. Svaki čovjek, bio kršćanin, Židov, musliman, bilo kojeg naroda i vjere, svaki je čovjek svet, dragocjen u očima Božjim i ima pravo živjeti u miru. Ne gubimo nadu: neumorno molimo i radimo na tome da osjećaj ljudskosti prevlada nad tvrdokornošću srca'', rekao je.

''Prije dvije godine pokrenuta je akcijska platforma Laudato si’. Zahvaljujem svima onima koji su se uključili u tu inicijativu i potičem ih da nastave putem ekološkog obraćenja. U vezi s tim, molimo za Konferenciju o klimatskim promjenama u Dubaiju, COP28, koja se bliži'', zaključio je svoje obraćanje Papa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: