Papa Franjo novinarima: ''Još uvijek sam živ''

Papa Franjo novinarima: ''Još uvijek sam živ''

Papa Franjo napustio je u subotu 1. travnja 2023. Sveučilišnu bolnicu ''Agostino Gemelli'' u Rimu, u kojoj je bio zadržan četiri dana na liječenju zbog infekcije dišnog sustava, priopćio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
01.04.2023 12:23

U priopćenju se navodi da je Papa bolnicu napustio oko 10:35. Prije toga zahvalio je rektoru Katoličkog sveučilišta Francu Anelliju i njegovim najbližim suradnicima, generalnom ravnatelju bolnice Marcu Elefantiju i generalnom crkvenom asistentu Katoličkog sveučilišta, mons. Claudiju Giuliodoriju te liječničkom timu i zdravstvenom osoblju koji su se od srijede brinuli o njemu.

Sveti Otac, izašavši iz bolnice oslanjajući se na štap, susreo se s okupljenim ljudima. Zagrlio je Serenu Subaniju i Mattea Rugghiju, roditelje petogodišnje djevojčice Angelice koja je preminula u bolnici ''Gemelli'', te je s njima izmolio Zdravomariju.

Prije nego što se automobilom uputio prema Vatikanu, kratko se obratio novinarima. Na pitanje kako se osjeća, odgovorio je: ''Još uvijek sam živ.'' Kazao je da se samo loše osjećao, ali nije se bojao.

Kao što se vidi na objavljenim fotografijama, Papa se potpisao na gips jednom dječaku i udijelio blagoslov bolesniku. Također je dometnuo da će na Cvjetnicu predsjedati euharistijskim slavljem, što je već prije potvrdio Matteo Bruni.

Prije povratka u Dom sv. Marte Sveti Otac zaustavio se u bazilici Svete Marije Velike. Pred ikonom Salus Populi Romani pomolio se za sve bolesnike i one koji trpe zbog bolesti ili gubitka dragih osoba. Posebice se pomolio za djecu koju je posjetio u petak na Odjelu za dječju onkologiju i neurokirurgiju, povjerivši ih majčinskoj zaštiti Blažene Djevice.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: