Papa Franjo o ubijenom talijanskom svećeniku

Papa Franjo o ubijenom talijanskom svećeniku

Talijanski svećenik, Roberto Malgesini pronađen je mrtav u blizini svoje župe u gradu Como, u Italiji.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
16.09.2020 15:54

 

Papa Franjo danas se na općoj audijenciji spomenuo ubijenog talijanskog svećenika, don Roberta Malgesinija, javlja IKA.

– Želim se u ovom času spomenuti don Roberta Malgesinija, svećenika Biskupije Como, kojeg je jučer ujutro ubila osoba u nevolji, kojoj je i on sâm pomagao, a koja je duševni bolesnik – poručio je Papa. 

– Dijelim bol i tugu, i pridružujem se molitvi članova njegove obitelji i zajednice Biskupije Como i, kao što je rekao njegov biskup, uzdižem hvalu Bogu zbog svjedočanstva, to jest zbog mučeništva ovog svjedoka milosrđa prema najsiromašnijima. Pomolimo se u tišini za don Roberta Malgesinija, kao i za sve svećenike, časne sestre, laike koji rade s ljudima u potrebi i odbačenima od društva - rekao je Papa u sklopu svog pozdrava talijanskim vjernicima na općoj audijenciji.

Talijanski svećenik Roberto Malgesini pronađen je mrtav u ranim jutarnjim satima, u ponedjeljak, u blizini svoje župe, u gradu Como u Italiji. Pedesetjednogodišnji Malgesini bio je poznat po svojoj brizi za beskućnike i migrante u toj biskupiji na sjeveru Italije.

Svećenik je umro od posljedica uboda nožem, a ubojstvo je priznao 53-godišnjak iz Tunisa, koji se predao policiji. Ubojica je duševni bolesnik i osobno je poznavao Malgesinija koji mu je osigurao sobu za spavanje, jer je Tunižanin beskućnik.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno