Papa je sletio u Dili, glavni grad Istočnog Timora

Papa je sletio u Dili, glavni grad Istočnog Timora

Sveti Otac stigao je 9. rujna u Istočni Timor, treću zemlju koju posjećuje u sklopu 45. apostolskog putovanja.

Autor
Vatican news/Laudato/M.P.
Objavljeno:
 
10.09.2024 09:22

 

Let iz Papue Nove Gvineje do Dilija trajao je oko tri i pol sata te je Papa sletio u tu otočnu državu oko 7:20 po srednjoeuropskome vremenu (14:20 prema lokalnome). Tamo će boraviti do srijede, 11. rujna.

U međunarodnoj zračnoj luci “Presidente Nicolau Lobato” Papu su dočekali predsjednik Republike José Manuel Ramos-Horta i premijer Xanana Gusmão, kao i apostolski nuncij, nadbiskup Wojciech Załuski, dok je, kao i obično, dvoje djece u nošnji dalo Papi cvijeće zajedno s taisom , tradicionalnim timorskim šalom.

Nakon protokolarnog dijela Papina je delegacija krenula prema nuncijaturi, odakle će Sveti Otac automobilom krenuti nešto prije 18 sati po lokalnom vremenu na prvi javni događaji u toj zemlji, a to će biti svečanost dobrodošlice i kurtoazni posjet čelniku države te, oko 19 sati, sastanak s političkim, diplomatskim i civilnim vlastima Istočnog Timora, prenosi Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: