Papa u Bahreinu poručio mladima: "Crkva je s vama i toliko vas treba!"

Papa u Bahreinu poručio mladima: "Crkva je s vama i toliko vas treba!"

Sveti Otac pozvao je mlade da šire 'kulturu skrbi' te poželio da budu dobar kvasac za prijateljsko i solidarno društvo u vremenu u kojemu buktaju sukobi.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
05.11.2022 19:40

Trećeg dana apostolskog putovanja u Bahreinu Sveti se Otac susreo s mladima u školi Presvetog Srca u Awaliju te istaknuo da su potrebni njihova kreativnost, njihovi snovi i hrabrost, šarm i osmijesi, njihova radost koja pomaže da se oslobodimo ustajalih navika i načina gledanja na stvari.

''Sretan sam što sam u Kraljevini Bahrein vidio mjesto susreta i dijaloga između različitih kultura i vjerovanja. I sada, gledajući vas koji niste iste vjere i ne bojite se zajedništva, mislim da bez vas ovaj suživot različitosti ne bi bio moguć. I ne bi imalo budućnosti'', započeo je Papa svoje obraćanje, pa nastavio:

''Vama mladima, koji ste neposredniji i sposobniji u stvaranju kontakata i prijateljstava, prevladavanju predrasuda i ideoloških barijera, želim poručiti: budite sijači bratstva i bit ćete skupljači budućnosti, jer svijet će imati budućnost samo u bratstvu! To je poziv koji nalazim u srcu svoje vjere.''

''Dragi mladi, trebamo vas, vašu kreativnost, vaše snove i vašu hrabrost, vaše suosjećanje i vaše osmijehe, vašu zaraznu radost i još onaj prstohvat ludila koji znate unijeti u svaku situaciju, a koji pomaže izići iz obamrlosti navika i ponavljajućih obrazaca u koje ponekad uglavljujemo život. Kao Papa, želim vam reći: Crkva je s vama i toliko vas treba, svakoga od vas, da ju pomladite, da istraži nove putove, eksperimentira s novim jezicima, postane radosnija i gostoljubivija. Nikada nemojte izgubiti hrabrost sanjati i stremiti velikim stvarima! Učinite kulturu skrbi svojom i širite ju; postanite prvaci bratstva; suočite se sa životnim izazovima dopuštajući da vas vode Božja vjerna kreativnost i dobri savjetnici. I na kraju, molim vas da me se sjetite u svojim molitvama. Ja ću to isto činiti za vas, noseći vas u srcu. Hvala vam!''

Posljednjeg dana apostolskog putovanja Papa će sudjelovati na molitvenom susretu s klerom i posvećenim osobama.

Foto_3

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: