Papin brzojav sućuti povodom smrti kraljice Elizabete II.

Papin brzojav sućuti povodom smrti kraljice Elizabete II.

Papa Franjo uputio je u četvrtak 8. rujna brzojav sućuti Njegovu Veličanstvu kralju Charlesu III. povodom smrti kraljice Elizabete II. koja je preminula u popodnevnim satima, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Autor
Tiskovni ured Svete Stolice/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
09.09.2022 14:37

 

Duboko ožalošćen viješću o smrti Njezina Veličanstva, kraljice Elizabete II., izražavam iskrenu sućut Vašem Veličanstvu, članovima kraljevske obitelji, narodu Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha.

Rado se pridružujem svima koji žale zbog njezina gubitka u molitvi za vječni pokoj pokojne kraljice i odavanju počasti njezinu životu besprijekornog služenja za dobro svoga naroda i Commonwealtha, njezinu primjeru odanosti dužnosti, njezinu postojanom svjedočenju vjere u Isusa Krista i njezinoj čvrstoj nadi u Njegova obećanja.

Preporučujući njezinu plemenitu dušu milosrdnoj dobroti našeg nebeskog Oca, jamčim Vam, Vaše Veličanstvo, svoje molitve da Vas svemogući Bog podrži svojom nepokolebljivom milošću dok sada preuzimate svoje visoke odgovornosti kao kralj. Na Vas i sve koji čuvaju uspomenu na Vašu pokojnu majku, zazivam obilje Božjeg blagoslova kao zalog utjehe i snage u Gospodinu, navedeno je u Papinom brzojavu sućuti.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno