Papina operacija protekla ''bez komplikacija''

Papina operacija protekla ''bez komplikacija''

Papa Franjo danas je bio podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušne stijenke u rimskoj poliklinici ''Gemelli''.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
07.06.2023 19:08

 

Operacija kojoj je papa Franjo bio danas podvrgnut u Poliklinici ''Gemelli'' protekla je ''bez komplikacija'' i trajala je ''tri sata'', izvijestio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, prenoseći najnovije informacije o Papinoj operaciji, piše IKA.

Operativni zahvat na abdomenu izveo je tim profesora Sergija Alfierija koji ga je operirao i prije dvije godine.

Kirurg Sergio Alfieri, koji je operirao papu Franju u rimskoj bolnici ''Gemelli'', izjavio je kako je operacija prošla bez komplikacija i da će se Papa oporaviti u roku koji je uobičajen za takav zahvat. Odgovarajući na pitanja novinara, kazao je kako takva operacija obično zahtijeva oko sedam dana u bolnici za oporavak.

 ''Sveti Otac je dobro, budan je i već se šalio sa mnom'', rekao je dr.  Alfieri.

Također je potvrdio da je kirurški zahvat uklanjanja kile uzrokovane ožiljcima od starih operacija nije hitna operacija, piše Vatican News.

Prefektura Papinskog doma izvijestila je da su ''posebne i opće audijencije Svetog Oca'' otkazane do 18. lipnja iz zdravstvenih razloga.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: