"Papino opće stanje je dobro i prva noć u bolnici protekla je mirno"

"Papino opće stanje je dobro i prva noć u bolnici protekla je mirno"

Tiskovni ured Svete Stolice oglasio se priopćenjem.

Autor
Laudato
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
08.06.2023 16:22

''Papino opće stanje je dobro i prva noć u bolnici protekla je mirno'', navedeno je u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice u sklopu kojega je liječnički tim izvijestio o oporavku pape Franje nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut 7. lipnja. 

U priopćenju je navedeno da je "papa Franjo proveo mirno noć i uspio se dugo odmarati. Dobrog je općeg stanja, budan i samostalno diše''.

Rezultati rutinskih kontrolnih pregleda su dobri, objavio je liječnički tim. U medicinskom se izvješću ističe da će Papa "cijeli današnji dan provesti u potrebnom postoperativnom mirovanju“.

"Papa je obaviješten o porukama blizine i ljubavi koje je primio posljednjih sati i izražava svoju zahvalnost te ujedno moli da se i dalje moli za njega'', dodaje se u priopćenju. 

Svetom Ocu nastavljaju stizati poruke potpore i blizine sa željama za brzi oporavak, uključujući pisma, brzojave, 'tvitove': od predsjednika Republike Italije Sergija Mattarelle do Bijele kuće, od pojedinih biskupa do biskupskih konferencija, od predstavnika političkog i kulturnog života do običnih vjernika, uključujući male pacijente pedijatrijske bolnice ''Bambino Gesù'', koji su izradili niz crteža za Papu.

Papa bi, prema riječima profesora Sergija Alfierija, koji je sa svojim timom obavio operativni zahvat, u bolnici trebao provesti od pet do sedam dana, koliko obično traje hospitalizacija za takvu operaciju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: