Pet sestara Družbe Presvetog Srca Isusova proslavilo 50 godina redovničkih zavjeta

Pet sestara Družbe Presvetog Srca Isusova proslavilo 50 godina redovničkih zavjeta

Radosno i dostojanstveno 13. kolovoza, u crkvi BDM Karmelske na Donjoj Drenovi u Rijeci, pet sestara Družbe Presvetog Srca Isusova proslavilo je 50 godina redovničkih zavjeta.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.08.2022 10:43

 

Jubilej su proslavile: s. Blaženka Bobaš, s. Celestina Beljo, s. Ljubomira Lešić, s. Nikodema Stojak te s. Dobroslava Mlakić, koja je ujedno i vrhovna predstojnica Družbe te postulatorica kauze za proglašenje blaženom službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice družbe. Svečano liturgijsko slavlje predslavio je riječki nadbiskup koadjutor, mons. Mate Uzinić, u zajedništvu s biskupom gospićko-senjskim, mons. Zdenkom Križićem i mnogobrojnim svećenicima.

Nadbiskup Uzinić podsjetio je da je Bog taj koji je najprije ljubio nas, a zatim nas pozvao i poslao da i mi ljubimo druge.

''Od Boga koji je ljubav, zahvaljujući toj ljubavi, tijekom ovih 50 godina, zagledane u Presveto Srce Isusovo, sestre su mogle odgovoriti na tu ljubav konkretnim poslanjima u ljubavi'' rekao je nadbiskup.

U ime jubilarki prigodnu riječ uputila je vrhovna predstojnica družbe, s. Dobroslava Mlakić.

''Srž života majke utemeljiteljice, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, bila je  žrtva – križ – pred kojim je susrela Gospodina i koji je usmjerio hod njezina života, a koji je utkan u hod sestara jubilarki i svih njezinih sljedbenica – znak da su na pravome putu. Bez žrtve nema ni istinskog predanja i ljubavi, jer žrtva je srž svakog kršćanskog života i vjerovanja. Križ – žrtva – spada u elementarnu strukturu redovničkog života i opredjeljenja'', rekla je s. Dobroslava uputivši čestitke jubilarkama. 

''Čestitam našim dragim sestrama jubilarkama, među kojima sam i ja, zahvaljujem vam, drage sestre, što ste služile Bogu i bližnjemu u različitim službama, ponajviše u Riječkoj biskupiji i cijeloj metropoliji, ali i u drugim dijelovima naše domovine i inozemstva. Zato neka je hvaljen i slavljen Gospodin za svaku katehezu i nebrojenu vojsku djece i mladih koje ste pripremale za svete sakramente, za Prvu svetu pričest i svetu Krizmu, za svaki okićeni oltar i uređenje Božjih hramova,  za mnoge ‘čaše vode’ i Martinom brigom poslužene objede, za svako bdjenje i obrisanu suzu u bolnici, u domu starih i nemoćnih, za svako prihvaćeno dijete, za sve molitve, za tiha pregaranja i žrtve, za  vjernost Gospodinu u zgodno i nezgodno vrijeme'', poručila je s. Dobroslava.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: