Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili Laudato televiziju

Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili Laudato televiziju

Uoči svetkovine Bogojavljenja, djelatnike Laudato televizije posjetili su u petak 5. siječnja 2024. mali misionari – skupina Pjevača Betlehemske zvijezde iz župe sv. Antuna Padovanskog koju čine zbor Antunovi slavuji pod vodstvom s. Ivanke Darojković.

Autor
TUZN/Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
05.01.2024 15:27

 

S obzirom na to da su suradnici misija i članovi svjetskoga pokreta katoličke djece Papinskoga misijskoga Djela svetog djetinjstva, običaj pohoda zvjezdara, kako ih se još naziva, najveća je akcija solidarnosti djece djeci koja najpotrebnijima iz misijskih krajeva Afrike, Latinske Amerike, Azije i Oceanije nastoji omogućiti školovanje, prehranu, liječenje te sretnije odrastanje.

Njezini početci sežu u 1954., kada je koruški Slovenac Janez Rovan, svećenik salezijanac iz Klagenfurta, predložio djeci da u manjim skupinama pođu čestitati Božić, ne sakupljajući pri tom novčane priloge za svoje potrebe, nego za siromašne vršnjake u misijskim zemljama. Čestitanje se proširilo na sve austrijske krajeve te danas uključuje oko 100 000 djece koji kao kraljevi, anđeli i pastiri obilaze domove i ustanove, pozivajući na solidarnost sa siromašnom djecom u svijetu.

Samo četiri godine kasnije akcija je započela i u Njemačkoj te danas okuplja oko 500 000 djece koja godišnje prikupe oko 35 milijuna eura za više od tri tisuće velikih projekata izgradnje škola, sirotišta, ambulanti i bolnica potrebnih u misijskim krajevima.

Hrvatski mali misionari – Pjevači Betlehemske zvijezde na putu su u organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: