Započeo XXVII. hod Franjevačke mladeži

Započeo XXVII. hod Franjevačke mladeži

Pod geslom ''Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni'' (Iv 6,54) u nedjelju 24. srpnja započeo je XXVII. hod Franjevačke mladeži (Frame).

Autor
Mihaela Dodić/Laudato/F.P.
Fotograf
Martina Andić/FRAMA
Objavljeno:
 
25.07.2022 10:30

 

Zagrebačko područno bratstvo Frame hodočašće je započelo u Koprivnici, a stotinjak članova Frame u ponedjeljak će se zaputiti prema Novigradu Podravskom. Splitsko-dalmatinsko i Zadarsko-šibensko područno bratstvo hodočašće su započeli u Sinju, a u ponedjeljak će se četrdesetak sudionika zaputiti prema Prugovu. Osječko područno bratstvo hodočašče je započelo u Semeljcima, a u ponedjeljak će se osamdesetak mladića i djevojaka zaputiti prema Đakovu.

Članovi Zagrebačkog područnog bratstva Frame u nedjelju su se okupili u Osnovnoj školi braće Radić u Koprivnici, gdje je započeo službeni program. Na početku su predstavljeni geslo, himna i zastava, a nakon toga je započeo prvi rad po skupinama u kojem su sudionici imali priliku međusobno se upoznati.

Zatim su predmolili krunicu Blažene Djevice Marije, a nakon toga uslijedio je vrhunac dana – Misa koju je predslavio provincijski ministar Franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, fra Milan Krišto.

U čitanjima dana posebno je istaknuta Abrahamova ljubav prema svakome čovjeku u želji da ga spasi od vječne osude, a Isusove riječi: ''Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!'' pokazuju koliko je predanje u Očeve ruke ključno za dublji odnos s Njim. ''Ako netko ljubi osobu, a ne vjeruje joj, zove li se to uopće ljubav? 'Ljubav sve vjeruje', a Gospodin od nas upravo traži tu savršenu ljubav i traži od nas da ga ištemo, ali s djetinjim povjerenjem'', poručio je.

Provincijal je istaknuo koliko je važna Abrahamova zagovorna molitva te da ona potiče na molitvu za svaku osobu. Jer, ako se za nekoga ne može moliti, to ukazuje na osobne blokade, a Isus svojim sinovskim stavom kojim ulazi u molitvu pokazuje kako treba ući u molitvu.

Nakon Mise uslijedila je večera i slobodno vrijeme. Prvi dan Hoda završio je klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: