''Pokreni se za obroke'' – pomozimo djeci Etiopije

''Pokreni se za obroke'' – pomozimo djeci Etiopije

Volonteri i prijatelji ''Marijinih obroka'' sudjeluju u kampanji ''Pokreni se za obroke'' kako bi skupili potrebna sredstva za pomoć djeci Etiopije.

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Marijini obroci
Objavljeno:
 
19.09.2022 12:35

Potaknut pismom koje je nedavno primio od dugogodišnjih suradnika u Etiopiji, a koje opisuje nezamislive užase, uključujući ubojstva djece i silovanje kao oružje rata, osnivač ''Marijinih obroka'' Magnus MacFarlane-Barrow pozvao je svijet da se zauzme za etiopski narod.

''Marijini obroci Hrvatska'' dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu. Trenutačno hrane više od dva milijuna djece u 20 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba. 132 kune hrane dijete tijekom cijele školske godine, no također mu omogućuju da dođe u učionicu i stekne obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva.
Osnivač ''Marijinih obroka'' u pismu opisuje kako ''Mary´s Meals'' podupire tisuće raseljenih ljudi nakon sukoba u Tigraju u Etiopiji. Dok je ondje trajao rat, djeca su se skrivala u špiljama dok su pobunjenici napadali njihovo selo, a kad su se vratili, našli su roditelje mrtve. 
Članovi udruge ''Marijini obroci'' poručuju kako su znali da moraju nešto učiniti kako bi pomogli, stoga pokreću ovu kampanju ''Pokreni se za obroke'', tijekom koje žele prikupiti 7153 km, kolika je udaljenost između Hrvatske i Etiopije. 

– Pozivamo pojedince i grupe da se uključe, skupljaju kilometre i doniraju za djecu. Bilo da hodate, trčite, biciklirate, plivate, plešete ili jednostavno jurite do posla ili škole, zabilježite svoje metre i kilometre te ih unesite u obrazac: svaki nas metar dovodi bliže cilju. Svoje metre i prijavu možete zabilježiti na poveznici. Potražite sponzore koji će osigurati djeci obroke kao podršku vašim prijeđenim kilometrima ili darujte od srca donaciju djeci za obroke i prijeđene kilometre – poručuju.

Osnivač ''Marijinih obroka'' Magnus MacFarlane-Barrow poziva na sudjelovanje u ovoj kampanji.

Narod Tigraja nisu jedine zaboravljene žrtve rata koje ''Marijini obroci'' podupiru. 

– Težinu rata i klimatskih promjena trpe naše programske zemlje poput Kenije i Južnog Sudana. Sve ovo ide u prilog riječima Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije, koji je situaciju u Tigraju nazvao najgorom katastrofom na Zemlji – kazali su iz Udruge.
Škole i zajednice u ovim zemljama uništene su sukobima, ali dolazak programa školske prehrane ''Marijinih obroka'' donosi utjehu i nadu djeci koja inače žive u mučnim okolnostima.

– ''Marijini obroci'' oslanjaju se na volontere i ljude koji, svojom dobrotom, daruju onoliko koliko mogu. Obećali smo naše troškove održavati niskima, što znači da će barem 93 % donacija biti utrošeno na humanitarne aktivnosti – potiču iz Udruge.

Zajedno osigurajmo svakom djetetu u siromašnim zemljama svijeta da primi svakodnevno obrok na svom mjestu obrazovanja – ovo je vizija ''Marijinih obroka'' koju imaju volonteri i svi oni koji diljem svijeta daju svoju podršku. 

Za programe prehrane možete donirati na račun ''Marijinih obroka'' u Zagrebačkoj banci.

Opis: ''Pokreni se za obroke''
IBAN: HR7923600001102102666

Za više informacija o ''Marijinim obrocima'' posjetite www.marysmeals.hr ili društvene mreže Udruge.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: