Posljednji ispraćaj Milana Bandića

Posljednji ispraćaj Milana Bandića

Uz zagrebačkoga biskupa, kardinala Josipa Bozanića, u obredu su sudjelovali sisački biskup Vlado Košić, željezanski biskup Egidije Živković i dvadesetak drugih svećenika.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
PIXSELL/Robert Anić
Objavljeno:
 
03.03.2021 18:34

 

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predslavio je u srijedu 3. ožujka na groblju Mirogoju sprovodne obrede za pokojnoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prenosi IKA.

Na početku obreda mons. Gorski izrazio je sućut svima ožalošćenima, u svoje i u ime zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića. Nakon toga, pročitana je sažalnica kardinala Bozanića, u kojoj je, među ostalim, napisano:

Život i djelo pokojnog gradonačelnika Milana Bandića ulaze u povijest, a nema dvojbe da će procjene njegova političkoga i svakoga drugog djelovanja biti izražene različitim predznacima. No, u ovoj prigodi, kao vjernici zahvaljujemo Gospodinu za dobra što ih je učinio, i molimo Boga da u svojoj milosrdnoj pravednosti primi njegovu plemenitu dušu.

Na kraju je kardinal Bozanić izrazio molitvenu blizinu obitelji te je blagoslovio cijeli Grad Zagreb. Nakon navještaja Božje riječi, biskup Mijo Gorski u prigodnoj je homiliji kazao kako je svatko zamjenjiv u službi, ali ne i u osobi, jer svaki je pojedinac neponovljiv. Izrazio je i zahvalnost za sve dobro što ga je pokojni gradonačelnik učinio te ga preporučio Božjem milosrđu i dobroti. Nakon toga, lijes s pokojnikovim tijelom u procesiji je ispraćen do groba na početku mirogojskih arkada, gdje je mons. Gorski završio sprovodne obrede.

Uz zagrebačkoga biskupa u obredu su sudjelovali sisački biskup Vlado Košić, željezanski biskup Egidije Živković i dvadesetak drugih svećenika.
 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: