Potpisan sporazum za Stadion Maksimir i objekte Katoličke crkve u gradu Zagrebu

Potpisan sporazum za Stadion Maksimir i objekte Katoličke crkve u gradu Zagrebu

Sporazum su potpisali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
21.02.2024 14:14

 

Svečanost potpisivanja Sporazuma o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije Gradskog stadiona Maksimir i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u gradu Zagrebu održana je u Banskim dvorima. Sporazum su potpisali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Nakon potpisivanja Sporazuma uslijedilo je obraćanje okupljenima i javnosti svakog potpisnika ponaosob.

Zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog Sporazuma koji će "biti na korist svim građanima Zagreba, ali i svim građanima Republike Hrvatske". Istaknuo je kako se, zajedno sa svojim suradnicima, vodio idejom da je Crkvi u prvom planu dobro Crkve, a ne dobra Crkve. "Nadbiskupija je izvršila svoju obavezu, a sada ostaje na Vladi da ovaj Sporazum provede, a na poseban način je na Gradu Zagrebu da omogući da se što jednostavnije, u roku od dvije godine, pristupi izgradnji objekata koji su potrebni", zaključio je zagrebački nadbiskup.

KUTLEŠA

 

POTPISIVANJE

 

RUKOVANJE

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: