Predsjednik HBK-a, nadbiskup Puljić, čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Predsjednik HBK-a, nadbiskup Puljić, čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Proslava Ramazanskog bajrama neka donese obilje duhovnih plodova svima i blagoslov milosrdnog Boga radi koga se i prinose postovi, molitve i žrtve.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Pixsell
Objavljeno:
 
11.05.2021 14:31

 

Povodom Ramazanskog bajrama, koji muslimani ove godine počinju slaviti 13. svibnja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftiji Azizu Hasanoviću.

Prošlog mjeseca travnja nastupio je mjesec posta za vjernike muslimane. U skladu s time održavane su ramazanske večernje molitve koje je pratio dnevni post, uvjetovan često mjerama zbog opasnosti koronavirusa. Neka molitva, žrtva i odricanje, koje su vjernici možda i u ograničenim mogućnostima prinosili Gospodinu, urode obilnim plodovima u promicanju općeljudskih vrednota mira, ljubavi i poštovanja svakog čovjeka u našoj zemlji i u svijetu. A proslava Ramazanskog bajrama neka donese obilje duhovnih plodova svima i blagoslov milosrdnog Boga radi koga se i prinose postovi, molitve i žrtve.

U tome duhu prigodom blagdana Ramazanskog bajrama, upućujem srdačne čestitke Vama osobno, poštovani muftijo Hasanoviću, Vašoj obitelji, suradnicima kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Neka svemogući i milosrdni Bog ispuni nadom i mirom srca svih koji traže Gospodina, te sve obdari obiljem radosti, mira i svakoga Božjeg blagoslova.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: