Premijerno prikazan dokumentarac "MAKING OF PROGLEDAJ SRCEM 2022.''

Premijerno prikazan dokumentarac "MAKING OF PROGLEDAJ SRCEM 2022.''

Premijera dokumentarnog filma "Making of Progledaj srcem 2022.'' održala se na Laudato televiziji u Zagrebu.

Autor
Laudato/V.C.V./F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
10.05.2023 20:44

 

Dokumentarni film prikazuje kako je kroz više mjeseci nastajao povijesni događaj 'Progledaj srcem 2022.' na Maksimiru, koji je okupio više od 50 000 ljudi. Ovaj događaj prepoznat je u javnosti kao open-air koncert desetljeća i najveće Duhovsko bdjenje u Europi, o čemu su izvještavali i domaći i strani mediji. Dokumentarni film 'Making of 'Progledaj srcem 2022'' autora Davora Trbušića donosi razgovore s organizatorima, suradnicima i sudionicima te daje ekskluzivni uvid iza scene ovog povijesnog spektakla. U dokumentarcu govore organizatori: Ksenija Abramović, izvršna producentica koncerta; Luka Kotlar, kreativni producent i suradnici – voditelj orkestra Goran Kovačić, redatelj videoprijenosa Ivan Miladinov i izvođači.

Projekciji je prisustvovao i autor filma Davor Trbušić koji je tom prilikom izjavio: ''Posebna vrijednost ovog filma je sadržajnost i jedinstvenost kadrova koji su nastali tijekom svih šest mjeseci pripreme događaja. Redatelj Ivan Crnjak i ja bili smo svjesni da je sam koncert tek vrh sante leda, stoga smo gledateljima htjeli otkriti cijelu pozadinsku dinamiku događaja koja je sve dosad bila nevidljiva i nepoznata većini ljudi. Kad smo završili s montažom ovog filma, rekao sam ekipi s Laudata da nisu do kraja svjesni koliko je Maksimir bio velik događaj i da će im tek ovaj film to osvijestiti. Vjerujem da će to prepoznati i gledatelji.''

Premijeri na Laudato TV-u nazočili su suradnici na projektu, partneri i izvođači, što je tek mali dio od ukupno 1200 sudionika koji su sudjelovali u organizaciji 'Progledaj srcem' na Maksimiru.

''Vjerovali smo da se tog 4. 6. 2022. trebaju dogoditi velike stvari. Velike i važne događaje treba pohraniti u srcu, a bila bi velika šteta ne zabilježiti ih i u videoformi. S odmakom od godine dana, gledamo ove kadrove 'iza scene' i prisjećamo se koliko smo uložili truda, kako smo se povezivali i s vjerom zajednički radili. Drugačije nije moglo ni biti: godine 2022. na Maksimiru smo uistinu pisali povijest.'' izjavila je nakon projekcije filma Ksenija Abramović.

Dokumentarni film 'Making of 'Progledaj srcem 2022.'' gledatelji će imati prilike pogledati 28. svibnja u 20:20 na Laudato TV-u.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: