Preminuo Dinko Klasan

Preminuo Dinko Klasan

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
05.04.2024 16:22

 

Preminuo je Dinko Klasan, poznati poduzetnik, zauzeti vjernik laik, hrvatski branitelj, veliki humanitarac i donator. Rođen je 1964. u Bjelovaru, gdje je odrastao i školovao se. Odrastao je u tradicionalnoj katoličkoj obitelji u kojoj su molitva i radost bile svakodnevne, ali nakon rata počinje se udaljavati od Crkve. S obzirom na to da je uvijek živio u materijalnom blagostanju, globalna ekonomska kriza navela ga je na razmišljanje o prolaznosti i bezvrijednosti svega stečenog. Počeo je sve češće postavljati pitanje o smislu svega i tada je prvi put iskreno i iz srca zavapio Gospodinu riječima: "Bože, daj mi da osjetim radost vjere". Nedugo nakon toga sila Božje radosti spustila se na njega i tada je shvatio da ga Bog uistinu čuje. Trenutak je to kada započinje istinski život vjere u potpunom predanju. O svom duhovnom putu i traganju za Gospodinom svjedočio je u emisiji Novo srce.

Drugi su u njemu prepoznavali nesebičnog čovjeka velikog srca koji je pomogao ne tražeći ništa zauzvrat. Tvrtka koju je osnovao bila je prepoznatljiva po visokokvalitetnim proizvodima i poslovnoj etici koju je njegovao. Autor je knjige Urbani monah, koja donosi osobno svjedočanstvo, a njezina je tema meditativno-kontemplativna monaška molitva lectio divina gledana kroz iskustvo današnjeg čovjeka. Posljednjih godina Dinko Klasan se posvetio slikarstvu. Njegova djela nisu nužno prikazivala vjerske motive, ali svejedno su upućivala na ono duhovno. Posljednja izložba, inače peta samostalna u posljednjih pet mjeseci, nosi naziv Opet smo radosni, a može se još uvijek razgledati u Domu specijalne policije u Zagrebu.

Dinko je također bio veliki prijatelj i podupiratelj Laudato televizije.

Obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo najdublju sućut, moleći bezgranično Božje milosrđe, te da Dinko bude primljen u Kraljevstvo nebesko. 

Sprovod će se održati u Bjelovaru, na gradskom groblju Borik, u ponedjeljak 8. 4. u 15 sati.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: