PRIJAVE U TIJEKU: 'Mala škola velikog srca'

PRIJAVE U TIJEKU: 'Mala škola velikog srca'

Ako želiš živjeti život, a ne preživljavati – dođi. Ako želiš naučiti preuzeti kontrolu nad sobom i svojim životom – dođi. Ako želiš raditi što zaista želiš – dođi.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
skac.hr
Objavljeno:
 
29.10.2020 13:35

 

SKAC ti nudi nešto novo! U dosadašnjem radu s volonterima i korisnicima naših programa susreli smo se s čestim izazovom: kako nešto dogovoriti i kako nešto prihvatiti? Kako prepoznati svoje potrebe i izreći bez obezvrjeđivanja drugoga?

Program 'Mala škola velikog srca' ciklus je povezanih radionica koji počinje 17. studenog i održavat će se svakog utorka do 15. prosinca, od 18:15 do 20:15 sati, u prostorima SKAC-a, izvijestio je Skac.hr.

Koncept radionica je sljedeći: 

– predavanje u minimalnom trajanju kojemu je cilj promjenu načina razmišljanja 
– vježbe – budući da 'teorija' sama po sebi ne znači mnogo, središte će biti na vježbanju i usvajanju tog načina razmišljanja
– domaća zadaća – ni teorija ni vježba ne znače ništa ako to ne možemo primijeniti u stvarnom životu. Kroz domaće zadaće ćemo vježbati sadržaj u praksi, a bit će i domaće zadaće u parovima kako bi se produbilo i usvojilo stečeno znanje. 

Od sudionika se očekuje:

Otvoren stav i spremnost za prihvaćanje novog načina razmišljanja
Redoviti dolasci na sve susrete
Pravovremena izrada domaće zadaće 
Zašto se prijaviti?  

Ako želiš živjeti život, a ne preživljavati – dođi.
Ako želiš naučiti preuzeti kontrolu nad sobom i svojim životom – dođi.
Ako želiš raditi što zaista želiš – dođi.
Ako želiš biti proaktivan, a ne ići u smjeru u kojem vjetar puše – dođi. 
Ako želiš naučiti koji su prostori izvan tvoje kontrole, oko čega ne možeš ništa učiniti i oko čega se ne vrijedi uznemiravati, a koji su to prostori u kojima si pozvan dati najbolje sebe – dođi. 
Ako želiš naučiti rušiti zidove u odnosima i graditi mostove – dođi.

Po završetku ciklusa radionica, sudionici će moći: 
– razlikovati opažanje od evaluacije (procjene)
– prepoznavati svoje emocije i njihov značaj
– prepoznavati svoje potrebe i njihov značaj
– naučiti što je empatija i kako ju davati
– komunicirati svoje potrebe i uvažavati potrebe drugih.

Prijave traju do popunjenja mjesta. Prijavnica je dostupna na poveznici:

https://forms.gle/Hk2TvuHcPZBDufBK6

Kako bi svi troškovi priprema i provedbe programa bili osigurani, sudionicima preporučujemo donaciju u iznosu od 250 kn, koja pokriva troškove pripreme i izrade materijala i okrjepe za vrijeme radionica.

Nešto o predavaču:

Predavač radionica je Dragutin Oreški, certificirani EESTEC-ov trener s više od 450 sati iskustva održanih edukacija sličnog tipa. Organizirao je i vodio različite programe naslova Leadership Summer School (Ljetna škola vođenja), Leaders of tomorrow (Vođe sutrašnjice) i Youth Trainers’ Academy (Škola za mlade trenere). Pripremao je teme od Produktivnosti do Prezentacijskih vještina. Prvotno se zaljubio u temu Motivacije i Navika, a zatim ga je oduševila tema Emocionalne inteligencije te sada osjeća da je njegovo poslanje širiti svijest o tome. A ovaj program iznikao je upravo iz toga.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: