Primopredaja predsjedništva Hrvatske redovničke konferencije

Primopredaja predsjedništva Hrvatske redovničke konferencije

Vijeće Hrvatske redovničke konferencije je na izvanrednoj sjednici u utorak, 14. srpnja u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu zahvalilo s. Ani Mariji Antolović, ASC na obnašanju službe predsjednice HRK.

Autor
Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.07.2020 16:30

 

Sestra Ana Marija izabrana je za predsjednicu HRK na Izbornoj skupštini u listopadu 2017. godine na mandat od tri godine. Budući da je s. Ani Mariji prije nekoliko dana istekao mandat za službu regionalne poglavarice u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove, istodobno joj je istekao i mandat za službu predsjednice HRK. Do sljedeće Izborne skupštine (listopad, 2020. godine) službu predsjedništva HRK preuzeo je dosadašnji potpredsjednik HRK fr. Slavko Slišković, OP, prenosi IKA.

- Poštovana i draga s. Ana Marija! Kada ste se, u svojstvu predsjednice Hrvatske redovničke konferencije, u listopadu 2017. godine, prvi put obratili redovničkim zajednicama uz riječi: 'Veliko je bogatstvo i Božji blagoslov, dar različitih karizmi naših zajednica i apostolskih služenja svake zajednice, a ono što osjećam kao veliki izazov za sve nas jest traženje puteva zajedničke suradnje i umrežavanja na raznim područjima kako bismo mogli lakše odgovoriti na mnoge izazove vremena u kojem živimo i racionalnije iskoristiti potencijale koje imamo u svojim zajednicama.', možda ni slutili niste da će upravo te riječi snažno obilježiti razdoblje Vašeg predsjedničkog služenja. U proteklom trogodištu, svojski ste se trudili promicati zajedništvo i suradnju među različitim ustanovama posvećenog života u vidu jačanja duha svetosti i podrške postojećim karizmama na dobro čitave Crkve u Hrvata. Hrvatska redovnička konferencija Vam uime svih redovničkih zajednica koje okuplja srdačno zahvaljuje za sav trud i nastojanja u obnašanju službe predsjednice HRK. Neka Gospodin i nadalje svojim blagoslovom prati Vaše inicijative, rad i molitve kako bi sve bilo na spasenje onih kojima Vas šalje, a Vama na osobno posvećenje - uime Vijeća HRK, uz simbolični znak zahvalnosti, riječi zahvale s. Ani Mariji izrekao je fr. Slavko.

Službu potpredsjedništva HRK, do Izborne skupštine HRK u listopadu 2020. godine, preuzela je s. Gordana Igrec, FDC. Zbog službene spriječenosti, na sjednici nije bio o. Srećko Rimac, OCD. O. Srećku je također nedavno istekao mandat u Vijeću HRK pa je potreban izbor novih članova u Vijeće.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: